Safet Susici selecţioner Bosnia: „Aveţi aşteptări prea mari de la Răzvan Lucescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bosniacul spune că trebuie să avem răbdare cu selecţionerul tricolorilor, pe care-l consideră încă „necopt“. Safet Susici este omul care, măcar teoretic, se interpune între naţionala noastră şi calificarea la turneul final al Campionatului European de anul viitor.

Antrenorul bosniacilor a pregătit partida cu România vizionând caseta amicalului nostru cu Italia (1-1), din noiembrie 2010. Susici recunoaşte că ar fi fost mai bine pentru echipa lui dacă Lucescu jr nu l-ar fi convocat pe Adi Mutu, însă a remarcat şi alţi tricolori: Chivu, Marica şi Bogdan Stancu. Selecţionerul adversarilor noştri de sâmbătă (20.15, PRO TV) are un ascendent moral asupra românilor, după ce ne-a învins, ca jucător, cu reprezentativa Iugoslaviei în 1977, scor 6-4.

„Adevărul":  Pentru care dintre echipe credeţi că meciul Bosnia-România este decisiv?

Safet Susici:  În mod normal, pentru amândouă este la fel de important. Îmi place echipa României, are mulţi jucători importanţi pentru fotbalul european. I-am văzut de multe ori, dar analiza pe echipă am făcut-o după formula folosită de Lucescu în amicalul cu Italia.

Convocarea lui Mutu v-a dat planurile peste cap?

Am înţeles că vor fi noutăţi în lotul vostru, că revine Mutu, că este Radu... Sincer, îl urmăresc pe Mutu de când a ajuns în Italia, este un atacant foarte bătăios, ar fi fost bine pentru noi să nu joace. Şi aşa, însă, avem soluţii să-l anihilăm.

Care este cel mai periculos jucător din naţionala României?

Aveţi mulţi fotbalişti buni, nu ştiu acum sută la sută cu cine va juca în atac Lucescu, dacă va fi Mutu, Marica sau Stancu. La fel de periculos mi se pare şi Chivu de exemplu, un jucător exponenţial pentru generaţia lui.

V-ar părea rău dacă Răzvan Lucescu ar renunţa la postul său în cazul în care l-aţi bate?

Nu există astfel de regrete în fotbal, însă înţeleg că situaţia nu e deloc uşoară pentru el. Îl cunosc, îi ştiu şi tatăl, care este un mare antrenor al lumii. Voi aşteptaţi foarte multe de la Răzvan Lucescu, dar este încă tânăr, are nevoie de timp, nu se poate compara ca performanţe cu tatăl său, nici nu este normală această comparaţie. Dincolo de asta, îi va fi foarte greu să egaleze reuşitele lui Mircea Lucescu. Asta e valabil pentru mulţi antrenori, nu doar pentru Răzvan.

Care este cea mai frumoasă amintire care vă leagă de fotbalul românesc?

Când eram în naţionala Iugoslaviei, am jucat de vreo cinci sau şase ori cu România. Cea mai frumoasă amintire o am dintr-un meci disputat la Bucureşti, o victorie a noastră cu 6-4. Am dat trei goluri în partida aia, am făcut un joc foarte bun.

Misimovici l-a tot atacat pe Hagi, când era la Galata. Ce-a avut cu el?

Nu ştiu exact ce probleme au fost acolo, însă este foarte bine că Misimovici a plecat din Turcia. Acum este în Rusia, joacă iar acest lucru e foate bun atât pentru el ca fotbalist, cât şi pentru naţionala noastră.

Franţa mai poate fi detronată de la şefia grupei?

Franţa este cea mai bună echipă de la noi din grupă şi normal şi logic ar fi să termine pe primul loc. Lupta pentru locul doi se va da între noi şi România, poate doar Belarusul să mai încurce socotelile.

 Vi se pare că România practică un joc defensiv?

Cred că România va juca mai defensiv contra noastră, pentru că un egal este bun în contextul în care ne-aţi bate în România. Pentru noi însă nu e suficient un punct, trebuie să câştigăm, de aceea vom juca pe atac.

"Ar fi fost bine pentru noi ca Mutu să nu joace, dar avem soluţii ca să-l anihilăm."

Preliminarii Euro 2012

GRUPA D

Program

Vineri
Luxemburg - Franţa    22.00 Digi Sport

Sâmbătă
Bosnia - ROMÂNIA    20.15 Pro TV
Albania - Belarus

Marţi, 29 martie
ROMÂNIA - Luxemburg    20.45 TVR1

Clasament

1. Franţa    4    3    0    1    9
2. Belarus    4    2    2    0    8
3. Albania    4    1    2    1    5
4. Bosnia    3    1    1    1    4
5. ROMÂNIA    3    0    2    1    2
6. Luxemburg    4    0    1    3    1

Meciurile tricolorilor de până acum:

ROMÂNIA - Albania.......1-1
Belarus - ROMÂNIA.....0-0
Franţa - ROMÂNIA........2-0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite