Sabău merge la Luce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sabău merge la Luce
Sabău merge la Luce

Şahtior Doneţk – FC Timişoara, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, este confruntarea în care „profesorul“ Mircea Lucescu îşi înfruntă fostul elev Ovidiu Sabău. „Sper să nu pice Şahtior cu Timişoara, că altfel nu mai scap de voi, ziariştii“, spunea Mircea Lucescu acum câteva zile. Iar de ce i-a fost frică nu a scăpat!

Mai citiţi:

Suporterii polişti se tem de deplasarea la Doneţk

Şahtior – Timişoara va fi cel mai emoţionant duel românesc la nivel european de la acel Şahtior – Rapid de acum trei ani în care, în premieră, un tată şi un fiu, Mircea şi Răzvan Lucescu, s-au înfruntat pe terenul de joc. Acum, actorul principal va fi tot „Il Luce“, numai că distribuţia va fi alta. De această dată, „profesorul“ îşi va întâlni „elevul“.

Vine deţinătoarea Cupei UEFA

Dincolo de latura emoţională a „dublei“, misiunea timişorenilor va fi una infernală. Pentru a ajunge în ultimul tur preliminar, şi implicit la un pas de grupele Ligii Campionilor, Gigel Bucur şi compania vor trebui să elimine o formaţie care a cucerit Cupa UEFA în urma cu două luni. Dacă nu vor reuşi, bănăţenii vor ajunge în ultimul tur preliminar înainte de grupele Europa League.

Şahtior, buget de 50 de milioane de euro

Pe hârtie, duelul celor două echipe este tranşat, în mod clar, de ucraineni. „Cel mai generos patron din Liga I“, aşa cum l-a caracterizat Dumitru Dragomir pe Marian Iancu, este făcut KO de Rinat Ahmetov.

Lucescu va forţa pentru a reveni pe bancă după ce a suferit un infarct  Foto: Epa

Acesta este cel mai bogat ucrainean, cu o avere estimată la 9,6 miliarde de dolari! Aşa se explică şi de unde vine bugetul lui Şahtior, de aproximativ 50 de milioane de euro pe an.

Ucrainenii sunt avantajaţi de program

Dacă Liga I debutează abia la 1 august, în schimb, campionatul din Ucraina a început de ieri. Formaţia antrenată de Lucescu va intra în acţiune azi. Până la prima manşă a întâlnirii cu FC Timişoara, programată pentru 29 iulie, Şahtior va bifa încă o rundă în întrecerea internă, ceea ce înseamnă un avantaj pentru ucraineni, care vor avea o echipă mai omogenă. După turul de la Doneţk, returul se va disputa la Timişoara, la data de 5 august.

Şahtior Doneţk

-Anul înfiinţării: 1936
-Stadion: „RSK Olimpiyskyi” (25.831 de locuri).
-Vedete: Srna, Raţ, Ilsinho, Lewandowski, Fernandinho.
-Palmares: Cupa URSS (cucerită de patru ori), Supercupa URSS, Campioană a Ucrainei (de patru ori), Cupa Ucrainei (câştigată de şase ori), Supercupa Ucrainei (cucerită de două ori), Cupa UEFA.

BULETIN MEDICAL

După ce joi a suferit o intervenţie chirurgicală la inimă, Lucescu va părăsi spitalul în câteva zile. El nu va sta pe banca echipei sale azi, în prima etapă din campionat. După externare, tehnicianul va putea asista la antrenamente, însă doctorii i-au interzis să facă efort fizic timp de două - trei săptămâni.



Timişoara este un adversar incomod. Vom avea două meciuri grele de jucat împotriva lor.

Mircea Lucescu, antrenor Şahtior Doneţk

O să-l sun pe domnul Lucescu şi o să-i cer informaţii despre echipă, tactică şi schemele de joc. Îi urez sănătate lui nea Mircea, că performanţe a făcut. De data asta, să mă lase pe mine.

Ioan Ovidiu Sabău, antrenor FC Timişoara

Sabău e un om excepţional, dar nu-l cunosc ca antrenor. Cu românii suntem prieteni în timpul meciului şi după, dar pe teren vom fi adversari.

Răzvan Raţ, fundaş Şahtior Doneţk

Nu-mi convine această tragere la sorţi, fiindcă joacă echipa tatălui meu cu cea care poate da mulţi jucători la naţională. Voi fi cel mai mare susţinător al tatălui meu.

Răzvan Lucescu, selecţioner România

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite