S.O.S. Milan! Vine Van Basten?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S.O.S. Milan!  Vine Van Basten?
S.O.S. Milan! Vine Van Basten?

Bătuţi pe teren propriu de FC Zürich în Liga Campionilor, oficialii milanezi iau în calcul demiterea brazilianului Leonardo. Echipa cu cele mai multe trofee (18) cucerite pe plan internaţional a intrat într-o profundă criză de rezultate şi de exprimare.

“Diavolii” au început să se scufunde încă din vară, odată cu despărţirea de brazilianul Kaka, vândut la Real în schimbul a 67 de milioane de euro.

Au urmat zece meciuri fără victorie în amicale, serie negativă fără precedent în istoria clubului. Apoi, un debut modest de sezon, cu un eşec greu de digerat, 0-4 “acasă” cu marea rivală Inter.

Liga Campionilor părea să fie “colacul de salvare” pentru formaţia patronată de Silvio Berlusconi. Totul s-a năruit însă miercuri seară, chiar pe “San Siro”, când marele AC Milan s-a predat în faţa campioanei Elveţiei, FC Zürich (0-1), irosind trei puncte vitale într-o grupă dominată de Real Madrid.

Umbra lui Leonardo

Inevitabil, presiunea apasă în primul rând pe umerii debutantului Leonardo, care şi-a început cariera de antrenor cu provocarea de a-l face uitat pe Carlo Ancelotti.

“Avem încredere atât în grupul de jucători cât şi în Leonardo. Vom continua în această formulă până la finalul stagiunii”, au spus ieri oficialii milanezi, sfidând criticile venite din toate părţile.

În realitate, un nou eşec duminică, în campionat, contra lui Atalanta, i-ar putea fi fatal lui Leonardo. Liber de contract, Marco Van Basten abia aşteaptă un semn, având toate atuurile pentru a prelua banca tehnică a “diavolilor”. Olandezul e carismatic, are deja o experienţă considerabilă ca antrenor şi, mai presus de toate, e un “milanist” prin definiţie.

6 ani pe San Siro

image

În aşteptarea unei oferte, Marco van Basten se relaxează pe terenul de golf  Foto: Epa


Marco van Basten a evoluat între 1987 şi 1993 pentru gruparea milaneză, cu care a cucerit cam tot ce se putea cuceri pe plan intern şi internaţional.

De legendă a devenit tripleta olandeză Rijkaard - van Gullit – van Basten, ultimul cucerind trei „Baloane de Aur” în acea perioadă. Ca antrenor, van Basten a stat patru ani la cârma naţionalei Olandei şi un sezon la Ajax. În ultimul timp, van Basten nu a mai pregătit nicio echipă, preferând să se relaxeze la golf.

Nemulţumirile suporterilor milanezi

  • S-a renunţat prea uşor la Kaka, simbolul echipei în ultimii 6 ani.
  • Brazilianul Pato, considerat noua stea a milanezilor, nu confirmă.
  • Întinerirea echipei întârzie să se producă. Împotriva lui Zürich, 8 dintre cei 11 titulari aveau peste 30 de ani.
  • Cu cele 67 de milioane de euro încasate pe brazilian a fost adus în schimb doar Huntelaar, deşi s-a negociat cu Luis Fabiano (Sevilla) şi Dzeko (Wolfsburg), care impresionează în Europa.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite