SONDAJ. Duel fabulos: Andone - Guardiola în Emiratele Arabe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Fălcosul” a preluat Al-Ahli, formaţie care va juca în Campionatul Mondial al Cluburilor şi are, astfel, şansa să o întâlnească pe Barcelona. Dorit de Al-Ettifagh, Dinamo şi Al-Ryan, Ando a bătut palma cu gruparea din Emiratele Arabe Unite.

Antrenorii români fug de Steaua şi Dinamo! În ultimii ani, Olăroiu a fost dorit de mai multe ori în Ghencea, dar, de fiecare dată a preferat fie să stea la Al-Hilal, fie să meargă la Al-Sadd. Acum, situaţia s-a repetat cu Andone şi Dinamo.

„Câinii” ar fi vrut ca „Fălcosul” să preia echipa după plecarea lui Rednic, însă acum se văd nevoiţi să-şi reevalueze opţiunile. De ce? Pentru că de ieri Ando a preluat formaţia Al-Ahli Dubai. „Nu am vrut la Dinamo. Acolo e un haos total după pierderea titlului, iar la anul acţionarii nu mai sunt dispuşi să facă investiţii mari”, le-a mărturisit Andone apropiaţilor.

Între dinamo, al-ettifagh şi al-ryan

Decizia de a prelua Al-Ahli nu a fost una uşuoară pentru Ando. Pe lângă Dinamo, el a fost dorit şi la Al-Ryan (Qatar). Totuşi, până săptămâna trecută, tehnicianul era aproape convins că îşi va prelungi contractual cu Al-Ettifagh, formaţie saudită unde a antrenat în ultimele şase luni şi cu care a trecut de grupele Ligii Campionilor Asiei.

A ajuns la Dubai în loc de Hunedoara

Joi însă, când se pregătea să meargă la Hunedoara pentru câteva zile, Andone a primit un telefon din partea şeicului care conduce Al-Ahli, iar vineri era deja în Dubai. După trei zile de negocieri, părţile au bătut palma, „Fălcosul” urmând să pregătească echipa, împreuna cu secunzii săi, Ion Manu şi Iulian Mihăescu.

Andone îl va înlocui pe banca tehnică pe cehul Ivan Hasek, cel care a fost demis după ce Al-Ahli s-a clasat pe ultimul loc în grupele Ligii Campionilor Asiei. În sezonul viitor, Ando şi secunzii săi vor avea şansa de a participa la Campionatul Mondial al Cluburilor, competiţie ce va fi găzduită de Emirate şi la care va participa şi Al-Ahli în calitate de campioana ţării.

Astfel, în decembrie, dacă trec de reprezentanta Noii Zeelande, „Fălcosul” şi elevii săi îşi pot măsura forţele cu FC Barcelona într-o confruntare de vis.

Şi Balaci a fost la Al-Ahli

Noua echipă a lui Ioan Andone a mai fost pregătită de români. În sezonul 2003-2004, formaţia din Dubai a fost antrenată de cuplul Balaci – Manu şi a câştigat Cupa Preşedintelui. Al-Ahli este cel mai bun club din Emirate şi a câştigat campionatul în sezonul recent încheiat.

Îl ia şi pe Alexa cu el în Dubai?

image

În cazul în care şi-ar fi prelungit contractul cu Al-Ettifagh, Ioan Andone ar fi putut să lucreze din sezonul viitor cu Dan Alexa (foto).

„Fălcosul“ le ceruse saudiţilor să-l transfere pe mijlocaşul Timişoarei, iar totul depindea de răspunsul fotbalistului. Nu ar fi exclus ca acum Alexa să-l urmeze pe Ando în Dubai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite