FOTO ŞOCANT „Talpă“ pe cariera lui Wasilewski

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ŞOCANT „Talpă“ pe cariera lui Wasilewski
FOTO ŞOCANT „Talpă“ pe cariera lui Wasilewski

Fundaşul polonez de la Anderlecht a suferit cea mai gravă accidentare din 2009 în derby-ul cu echipa lui Bölöni, Standard Liege. În vârstă de 29 de ani, internaţionalul polonez Marcin Wasilewski riscă să-şi încheie cariera de fotbalist după oribila accidentare provocată de belgianul Witsel.

Derby-ul campionatului belgian dintre Anderlecht şi Standard Liege (1-1) s-a lăsat cu urmări grave pentru adversara Timişoarei din grupele Ligii Europei. Mai întâi s-a accidentat mijlocaşul Jan Polak, care a suferit o ruptură de ligamente la genunchi. Apoi, tot în prima repriză, într-una dintre cele mai îngrozitoare scene văzute pe terenurile de fotbal, piciorul lui Wasilewski s-a “îndoit” după atacul inconştient al lui Axel Witsel.

Risca să-şi piardă piciorul!

Diagnosticul a venit implacabil: dublă fractură de tibie şi peroneu, adică sezon terminat pentru fundaşul dreapta polonez. Operat de urgenţă chiar în seara meciului, fotbalistul va lipsi de pe teren cel puţin 10 luni. „Odată ce piciorul e dislocat, vasele sangvine pot fi grav afectate. Gamba trebuie fixată rapid, iar operaţia e urgentă. Altfel, se poate pierde piciorul”, spun doctorii despre asemenea accidentări. În varianta cea mai optimistă, Wasilewski se va întoarce pe gazon peste un an de zile, însă e greu de crezut că va reuşi să-şi recapete forma sportivă.

„Agresorul“a plâns în vestiar

Pe moment, accidentarea lui Wasilewski i-a traumatizat pe jucătorii care se aflau în apropierea fazei, sârbul Jovanovici cerându-i chiar lui Bölöni să fie schimbat! „La pauză, în vestiare, Axel Witsel plângea ca un copil. Tot ce pot să spun este că Axel nu este tipul de fotbalist care să facă un asemenea fault în mod voluntar“, a declarat tehnicianul român al lui Standard la finalul partidei.
 

image





Croaţii: „Englezii ne accidenteză intenţionat!“


Accidentarea lui Wasilewski seamănă cu cea a croatului Eduardo din februarie 2008, suferită într-un meci Arsenal – Birmingham. Tot contra lui Birmingham s-a „rupt” recent şi mijlocaşul lui Tottenham, Modrici.

„Anul trecut Eduardo, acum Modrici. S-ar putea să fie lucruri intenţionate!“, a acuzat preşedintele federaţiei croate. Pe 9 septembrie se joacă Anglia – Croaţia, în preliminariile Cupei Mondiale, cele două echipe fiind adversare şi în campania pentru Euro 2008.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite