PETER SIMEK : „Ungurii ştiu fotbal !“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peter Simek este, la 29 de ani, unul dintre cei mai experimentaţi fotbalişti din lotul echipei Újpest, adversara Stelei în turul al II-lea preliminar al Ligii Europa.Fotbalistul maghiar a jucat la Timişoara pe vremea când echipa din Banat era antrenată de Hagi.

Adevărul: Peter, ce părere ai despre Steaua?

Este un nume mare în Europa, dar să ştiţi că şi Újpest este o echipă valoroasă. Am făcut un sezon bun, am terminat la nouă puncte în spatele campioanei. Ştiu că Steaua a avut un an destul de slab. Meciul din România va fi decisiv. Dacă înscriem, ne calificăm.

Totuşi, acum câţiva ani Újpest a pierdut o calificare în faţa modestei FC Vaduz, din Liechtenstein…

(râde) Ştiu povestea, dar a fost un accident. Se întâmplă şi la case mai mari! Garantez eu că de data asta ne vindem scump pielea.

Cum ţi se pare fotbalul unguresc faţă de cel din România?

Aveţi un fotbal mai valoros, însă Újpest ar fi pe primele locuri şi în campionatul vostru. 

Ce jucători stelişti ştii?

Îi cunosc foarte bine pe Ovidiu Petre, Pleşan şi Emeghara, cu care am fost coleg la Timişoara. Chiar am să încerc să vorbesc cu ei.

De Bergodi ai auzit?

Da, e italianul care antrena la FC Naţional în 2006, nu-i aşa? Am înţeles că abia a venit la echipă. Asta înseamnă că Steaua e în aceeaşi situaţie cu noi, pentru că şi Újpest are un nou antrenor, pe scoţianul McStay, care a venit de la Celtic.

Care este cel mai bun jucător al vostru?

Sunt foarte mulţi care au jucat sau joacă la echipa naţională, cum ar fi Péter Kabát, care e şi golgheterul echipei, Tibor Tisza sau György Sándor.

Patronului Stelei, Gigi Becali, nu prea îi plac ungurii. Spunea că Steaua o va spulbera pe Újpest pentru că e o echipă maghiară…

Am citit şi eu, dar n-aş vrea să mă băgaţi într-un scandal cu acest om. Replica o va primi doar pe terenul de joc. O să vadă că şi ungurii ştiu să joace fotbal bine.

Ai jucat doar patru partide la Timişoara. Îmi pare rău că n-ai rămas mai mult timp în România?

Da, fără discuţie. Am avut un început bun sub comanda lui Gheorghe Hagi, dar m-am accidentat la genunchi şi n-am mai jucat deloc. A trebuit să plec, pentru că noul antrenor, Cârţu, nu mi-a mai dat nicio şansă, mă trimitea mereu la echipa a doua.

image

Gigi Becali e un tip amuzant, îl vedeam mai mereu pe la televizor.

image


PETER SIMEK
mijlocaş ÚJPEST

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite