FOTBAL: SC Mobilis a devenit acţionar principal la Politehnica Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Politehnica Iaşi, Petru Radu, a declarat, joi, că SC Mobilis SRL a devenit principalul acţionar al echipei moldovene, după ce a achiziţionat 42% din acţiuni, pachet pentru care a plătit 1,5 milioane de euro.

"Consiliul de Administraţie al echipei din Copou s-a înţeles cu conducerea societăţii SC Mobilis SRL, care a preluat un pachet de 42% din acţiuni. În acest fel, societatea de telecomunicaţii Mobilis a devenit acţionar principal la Politehnica Iaşi. Oamenii au intenţii bune, sperăm ca această înţelegere să fie un pas înainte pentru gruparea din Copou", a declarat preşedintele CA al Politehnicii, Petru Radu.

Tranzacţia a fost confirmată şi de purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, Andrei Trofor, care a declarat: "Pe noi ne bucură că un investitor serios a preluat un pachet mare de acţiuni. Asta înseamnă mai puţină cheltuială de la bugetul local şi, de asemenea, se presupune ca pe viitor se facă performanţă cu adevărat în Copou".

După aceasă tranzacţie, societatea Mobilis deţine 42% din acţiuni, Consiliul Local are 34%, iar celelalte 24 de procente sunt împărţite de alţi cinci acţionari (Iulius Grup - 15%, Hotel Unirea, Omega Tehnoton, Centrul de Afaceri Internaţional şi omul de afaceri Bogdan Ciuhodaru - câte 2,25%).

Acţiunile preluate de Mobilis au aparţinut companiilor Das Impex, Motor Motion şi Dedeman, care deţineau câte 14 procente şi care s-au retras la finalul sezonului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite