SĂPUNARU, două etape de suspendare şi 1.000 de euro amendă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Română de Fotbal l-a sancţionat pe internaţionalul român ca urmare a ieşirii violente pe care a avut-o sâmbătă seară pe aeroportul Otopeni, la revenirea tricolorilor din Polonia.

Internaţionalul lui FC Porto, Cristian Săpunaru, a fost sancţionat de Federaţia Română de Fotbal cu o amendă în valoare de 1.000 de euro şi nu va mai fi convocat la următoarele două acţiuni ale primei reprezentative, ca urmare a gestului de la revenirea naţionalei în ţară după amicalul cu Polonia.

"Naţionala şi componenţii ei reprezintă, sau ar trebui să reprezinte, modele pentru ceilalţi fotbalişti şi îndeosebi pentru cei tineri, fie ei aspiranţi la o carieră în sportul rege sau iubitori ai fotbalului", se arată într-un comunicat semnat de FRF.

La revenirea delegaţiei tricolore în România, Săpunaru, care ar fi consumat alcool în avion, a avut un incident cu un cameraman pe care l-a înjurat, iar mai apoi a avut un conflict şi cu antrenorul cu portarii al naţionalei, Marian Ioniţă, dar şi cu mai mulţi coechipieri.

Selecţionerul Răzvan Lucescu a confirmat mai apoi că fundaşul dreapta a avut un conflict cu mai mulţi ziarişti şi în Polonia, afirmând că nu va mai tolera niciun act de indisciplină la prima reprezentativă.

Redăm mai jos un comunicat oficial remis de oficialii FRF :

"Cu ocazia fiecărei apariţii publice, selecţionerul echipei noastre naţionale, Răzvan Lucescu, a reiterat imperativul responsabilităţii şi responsabilizării componenţilor reprezentativei tricolore pe terenul de joc şi în afara acestuia.

Naţionala şi componenţii ei reprezintă, sau ar trebui să reprezinte, modele pentru ceilalţi fotbalişti şi îndeosebi pentru cei tineri, fie ei aspiranţi la o carieră în sportul-rege sau iubitori ai fotbalului.
În acest context, atitudinea fotbalistului Cristian Săpunaru pe aeroportul „Henri Coandă” în seara zilei de 14 noiembrie a.c., după revenirea echipei naţionale a României din Polonia, contravine principiilor menţionate mai sus şi nu poate fi scuzată nici măcar în condiţiile în care jucătorul a fost provocat de un jurnalist pe aeroport. Asta, mai ales că, ulterior, Săpunaru a avut reacţii necontrolate şi faţă de unii membri ai staff-ului tehnic şi coechipieri, care au încercat să-l îndepărteze de locul incidentului.

Luând în considerare cele evocate mai devreme, conducerea tehnică a reprezentativei noastre a decis să ia următoarele măsuri împotriva jucătorului Săpunaru:
1. Acesta nu va mai fi convocat la următoarele două meciuri ce vor fi susţinute de naţionala României
2. Jucătorul va achita, cu ocazia primei acţiuni la care va fi convocat, o amendă în valoare de 1.000 de euro, el încălcând atât regulile de comportament faţă de toţi cei implicaţi (coechipieri, staff medical, staff tehnic), cât şi cele de comportament faţă de oamenii din jur (public, jurnalişti, conducerea FRF şi ceilalţi oficiali).

Ne exprimăm regretul faţă de incidentul produs, unul care nu-şi are locul într-o echipă cu pretenţii şi aspiraţii.
De altfel, aceasta este principala raţiune a sancţiunilor aplicate, aceea de a instaura în cadrul lotului nostru un comportament corect şi exemplar pentru toţi cei din jur, orice eventuală abatere urmând să fie sancţionată ca atare".

Citiţi şi:


Drumul de o oră şi jumătate de la Varşovia la Bucureşti a părut destul de lung pentru fotbalistul lui FC Porto Cristi Săpunaru. Conform unor surse din cadrul echipei naţionale, acesta ar fi degustat în avion câteva pahare de votcă, stropită cu suc de portocale.

După ce i s-a deschis apetitul, Săpunaru  ar fi băut un ultim pahar chiar în autobuzul care te ia de la scara avionului şi l-a luat în colimator pe Mihai Roman. „Ia, prietene, şi bea!”, i-a spus fotbalistul. Refuzat de mijlocaşul „Stegarilor”, Săpunaru s-a enervat: „De asta nu faceţi voi performanţă la Braşov”.

Cert e că fotbalistul lui Porto a ajuns pe aeroportul din Otopeni pus pe scandal. „Hai! Filmaţi-mă că aveţi subiect”, a strigat fundaşul dreapta în momentul în care a văzut ziariştii. Apoi s-a  repezit la cameramanul Antenei 1.

„Am auzit că v-aţi antepronunţat că sunt beat”, a strigat Săpunaru, înjurând. Cei care au încercat să-l calmeze, antrenorul cu portarii, Marian Ioniţă, şi colegul său, Paul Codrea, au fost la rândul lor ţinta înjurăturilor şi a îmbrâncelilor lui Săpunaru. În acel moment, selecţionerul Răzvan Lucescu nu mai era în aeroport, el plecând cu secundul său, Bogdan Stelea, în maşina personală.

Celălalt secund al selecţionerului, Ştefan Iovan, a comentat ieşirea în decor a jucătorului de la Porto.

„Am discutat foarte puţin cu Săpunaru după acel incident. Nu ştiu cum s-a ajuns până acolo, dar ştiu că s-a înjurat cu câţiva reprezentanţi ai presei. Noi, cei care eram pe lângă el, am încercat să-l oprim, să-l calmăm, dar tocmai din această cauză a început să se certe şi cu noi. Momentan nu pot să spun ce sancţiuni se vor lua, sau dacă se vor lua. E prea devreme, trebuie să ne întâlnim cu Răzvan Lucescu şi să analizăm comportamentul lui Cristi“, a declarat Iovan.

Scuze sau excluderea definitivă din lot

Răzvan Lucescu nu are de gând să treacă prea uşor peste acest incident. Astfel, pe lângă sancţiunea pecuniară pe care Răzvan i-o va da fotbalistului, Săpunaru va trebui să-şi ceară scuze atât public, cât şi în particular, staff-ului echipei naţionale. În caz contrar, fundaşul lui FC Porto nu va mai fi convocat la viitoarele acţiuni ale primei reprezentative.

image

Ăştia sunt fotbaliştii români! Dacă Răzvan vrea să-l excludă pe Săpunaru, în curând o să rămână singur la naţională, o să-i antreneze pe Stelea şi pe Iovan.

image


Victor Becali
agent FIFA

S-a înjurat cu Olăroiu şi cu Stoica

image

Săpunaru nu era „uşă de biserică” nici când evolua în Liga I. În 2006, după un meci cu Steaua, pe vremea când evolua la FC Naţional, fundaşul a fost la un pas să încaseze o corecţie fizică de la Cosmin Olăroiu.

Incidentul a pornit de la faptul că jucătorul l-a înjurat pe tehnician în drumul spre vestiare. La câteva luni distanţă, Săpunaru şi-a dat din nou în petic, la finele Supercupei României dintre Rapid şi Steaua. Ţinta înjurăturilor sale au fost fanii stelişti şi managerul de atunci al roş-albaştrilor, Mihai Stoica.

Ioniţă: „Cristi era foarte nervos“

Antrenorul cu portarii a comentat incidentul pentru „Adevărul”. „Când am ajuns eu lângă Săpunaru, el se certa de mama focului cu Paul Codrea. S-ar fi luat la bătaie dacă nu interveneam. Săpunaru s-a luat şi de mine că de ce mă bag între ei”, ne-a spus Ioniţă.

Acesta pune scandalul pe seama stresului: „Cristi stă mereu în spatele avionului, în spatele autocarului, aşa că nu ştim ce face. Nu ştiu cât a băut, iar din gesturi nu mi-am dat seama. Era însă foarte nervos”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite