S-a născut „Baby Barça“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergi Roberto (stânga) a marcat la primul său meci oficial pentru prima echipă a Barcelonei
Sergi Roberto (stânga) a marcat la primul său meci oficial pentru prima echipă a Barcelonei

Cu o echipă de puştani, Barcelona s-a distrat cu BATE Borisov, câştigând cu 4-0. Calificat deja în optimile Ligii Campionilor, Pep Guardiola a decis să se concentreze asupra meciului de sâmbătă cu Real Madrid (ora 23.00, Digi Sport).

Astfel că la partida cu BATE Borisov, ultima din faza grupelor, a trimis pe teren o echipă de puştani, a cărei medie de vârstă a fost de numai 21,4 ani.

Iar copiii şcoliţi la celebra „La Masia" nu au dezamăgit. Au câştigat, scor 4-0, şi l-au făcut mândru pe tehnicianul lor. „Le-am spus să intre pe teren şi să se distreze. Mă bucur că m-au ascultat. Această echipă de tineret reprezintă micuţa noastră comoară. Nu este uşor să aduci de la formaţia a doua şase-opt jucători, să-i arunci într-un meci de Liga Campionilor şi să joace atât de bine", a afirmat Pep Guardiola.

Marcatorul primului gol este Sergi Roberto, fotbalist de doar 19 ani, care în meciul cu BATE Borisov şi-a făcut debutul în prima echipă a Barcelonei! Şi nu este singurul, Rafa Alcantara sau Riverola debutând şi ei marţi seara. Iar în afara portarului Pinto, a lui Maxwell, a lui Pedro şi a lui Thiago Alcantara, pentru catalani au fost pe teren doar jucători care au câteva prezenţe în tricoul blau-grana. Atacantul de numai 17 ani, Gerard Deulofeu, care fost şi la Bucureşti cu Spania, la Europeanul U-19, e abia la a doilea meci pentru Barcelona. La fel Montoya sau Muniesa. Barta are doar trei jocuri, Ceunca cinci, iar Fontas opt.

Record de goluri pentru Barcelona

În acest sezon de Liga Campionilor, caltalanii au marcat 20 de goluri în faza grupelor. Ei au egalat astfel recordul de goluri al lui Manchester United din 1998.

Pentru Guardiola, acesta este cel bun parcurs al său în cea mai tare competiţie europeană. Echipa sa a strâns 16 puncte din cele şase partide din faza grupelor (cinci victorii şi un rezultat de egalitate).

ifno
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite