S-a ales praful!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Steaua a cheltuit pe transferuri peste nouă milioane de euro, rezultatele sunt foarte slabe. În 2008, clubul din Ghencea a investit cea mai importantă sumă în transferuri. Şi totuşi, vicecampioana a înregistrat cel mai slab parcurs din ultimii şase ani.

Steaua se află într-o criză profundă, cauzată de managementul dezastruos din ultimii doi ani. La plecarea sa de la Steaua, managerul Mihai Stoica a anunţat că pentru clubul din Ghencea va urma dezastrul.

„E posibil ca fanii să mă regrete”, a mai spus Meme. Venirea lui Adrian Ilie ca manager sportiv a coincis cu avântul Stelei pe piaţa transferurilor. Numai în anul 2008, roş-albaştrii au cheltuit 9.132.000 de euro pentru aducerea a 16 jucători, fie transferaţi definitiv, fie împrumutaţi.

După plecarea lui Ilie, transferurile au fost decise de fostul antrenor Lăcătuş şi de preşedintele Valeriu Argăseală, dar şi cu implicarea puternică a patronului Gigi Becali şi a aghiotanţilor acestuia. Exemplul columbianului Toja, luat la recomandarea lui Virgil Becali, cunoscut sub apelativul „Cancelarul”, spune totul. Iar rezultatele, dezastruoase, nu au întârziat să apară.Dintre jucătorii aduşi în acest an calendaristic, patru români şi doisprezece străini, niciunul nu a impresionat.

Din contră, Arthuro, Abel Moreno, Toja sau Semedo au demonstrat că nu au nimic în comun cu pretenţiile Stelei. În schimb, mijlocaşul Andres Mendoza şi atacantul Habib Habibou la care Steaua a renunţat cu uşurinţă în vară au avut evoluţii bune în această toamnă, după ce au plecat din Ghencea.

Peruanul este legitimat la clubul mexican de primă ligă Monarcas Morelia pentru care a marcat zece goluri în 16 meciuri. Habibou, care s-a întors la clubul Charleroi, a înscris şase goluri, fiind ales de câteva ori omul meciului pentru echipa sa. El a intrat în vizorul unor cluburi precum AS Monaco, Aston Vila, Feyenoord sau PSV Eindhoven.

Gigi îl regretă pe Lăcătuş

Patronul din Ghencea şi-a pus cenuşă în cap şi a spus că îi pare rău că l-a dat afară pe Marius Lăcătuş. “Regret că l-am lăsat să plece pe Lăcătuş. Îmi dau seama că era mai bine cu el. Puteam să-i spun că am nevoie de el în continuare şi rămânea. Ce dacă Dorinel se supără? Ce trebuie să mint eu ca să îi fiu pe plac lui? Nu mă interesează. Îmi permit să spun ceea ce simt. Dorinel mai are patru - cinci meciuri să-mi arate că e antrenor”, a spus Becali la gsptv.Lăcătuş s-a limitat în a spune că e încântat de spusele finanţatorului.

Dragomir: „Meci prost!”

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a taxat evoluţia slabă a Stelei. „A fost un meci prost. Fiorentina era o echipă de bătut clar, dar asta dacă aveam echipă bună”, a spus Dragomir, completat de Emeric Ienei: „Un meci jalnic!”.

Reacţiile oamenilor de fotbal nu coincid însă cu cele ale antrenorului Dorinel Munteanu, care pare a fi văzut alt meci. „Sunt puţin nemulţumit de rezultat, dar bucuros de dorinţa pe care au arătat-o jucătorii. Am terminat sezonul cu o înfrângere nemeritată”, a fost reacţia uluitoare a lui Munteanu la finalul meciului cu italienii.

Întâmplător sau nu, Munteanu nu este la prima declaraţie care nu reflectă realitatea din teren. “Lyon a avut şansă în partida cu noi. Despre ce altceva poate fi vorba când înscrii două goluri în ultimele minute din ambele reprize?!”, a spus Dorinel după meciul pierdut cu 0-2. La fel a fost discursul şi după Rapid – Steaua 0-0: “A fost un joc foarte greu, pe care echipa mea l-a controlat în totalitate, am avut multe ocazii. Pot să fiu bucuros de joc, dar nu de rezultat”.

Liţă Dumitru: „Doar Zapata merită păstrat“

Fostul jucător al Stelei, Liţă Dumitru, a făcut o analiză pertinentă a actualului lot din Ghencea. Dumitru ar păstra doar câţiva fotbalişti români şi pe Zapata.

„Din actualul lot ar mai merita să facă parte Rădoi, dar el ar trebui să plece pentru că nu poate să stea la infinit în Ghencea. Pe urmă, buni de Steaua mai sunt Goian, Ghionea, Ogăraru, Nicoliţă, Stancu şi poate Szekely, dar deocamdată acesta n-a convins. Restul să se ducă. Dintre străini doar portarul Zapata, pe care l-a adus Gică Hagi, merită să rămână. Cu Toja, Tiago, Kapetanos, Semedo ce să faci? Dayro Moreno are execuţii bune, dar el poate face ceva doar într-o echipă foarte bună. El singur nu poate face nimic”, a spus Dumitru pentru „Adevărul”.

Liţă Dumitru are şi sfaturi pentru Gigi Becali. „Părerea mea e că Gigi ar trebui să mizeze pe jucători tineri, de perspectivă, şi să aibă răbdare. Să-l pună pe Gică Hagi antrenor. Pe Lăcătuş îl vrea galeria. Iar Gigi îl doreşte pentru că Marius a mai acceptat nişte chestiuni, nu ca Hagi. Becali să facă o echipă tânără, cu Szekely, Ochiroşii, Stancu, Bicfalvi, dar să aducă nişte jucători care să-i ajute pe copiii ăştia să crească. Să aibă un ax al echipei”, a conchis fostul mare fotbalist.

N’Doye pentru Semedo şi Rada

După ce i-a reziliat contractul lui Arthuro, patronul Stelei i-a dat la pachet pe Semedo şi pe Rada prietenului său Adrian Porumboiu de la Vaslui. În schimb, moldovenii îl vor ceda pe mijlocaşul senegalez Ousmane N’Doye grupării din Ghencea. „Voi vinde străinii pe care îi am şi voi aduce alţii. Cei care vor veni vor rupe norii. Primul este N’Doye de la Vaslui. În locul lui îi voi da pe Rada pe şi Semedo”, a spus Gigi Becali.

Pentru FC Vaslui, afacerea este excelentă. Chiar dacă N’Doye este poate cel mai bun jucător al moldovenilor, senegalezul are 30 de ani, în timp ce Semedo şi Rada mai pot juca câteva sezoane bune la nivel înalt. Pentru Becali, aducerea lui N’Doye  echivalează cu vinderea lui Mirel Rădoi, pentru că Steaua mai are trei mijlocaşi defensivi în lot, pe Tiago, Lovin şi Ovidiu Petre.  Fostul manager al Stelei, Adrian Ilie, a recunoscut că Steaua îl va ceda aproape sigur pe Rădoi la Inter Milano în această iarnă.

Bate Borisov, peste Steaua

Din totalul celor şase partide din această fază a grupelor, doar într-un singur meci, cel cu Lyon, de la Bucureşti, elevii lui Munteanu au marca. Până şi  Bate Borisov, fosta adversară a steliştilor din preliminariile Ligii, a marcat  în două partide.

Steaua -5 partide fără gol marcat
FC Basel -4 partide fără gol marcat
Bate Borisov -4 partide fără gol marcat
Fenerbahce- 3 partide fără gol marcat
PSV Eindhoven -2 partide fără gol marcat

0-1

Steaua: Zapata – P. Marin, Baciu, Rădoi, Golanski – Toja, Tiago (Pleşan 87), Dayro Moreno, Ov. Petre, Nicoliţă – Semedo (Lovin 55),  Antrenor: Dorinel Munteanu.

Fiorentina: Frey – Zauri, Gamberini, Kroldrup, Vargas – Montolivo (Masi 90), Felipe Melo, Kuzmanovic – Santana (Almiron 78), Mutu, Gilardino (Osvaldo 84)

Antrenor: Cesare Prandelli.

A marcat: 66 Gilardino

Eliminat: Golanski 73

Stadionul „Steaua”: 15.000

Arbitru: Medina Cantalejo (Spania)

Grupa F

Steaua – Fiorentina    0-1
Gilardino 66
Lyon – Bayern München    2-3
Govou  52, Benzema 68 / Klose 11, 37, Ribery 34

Clasament

1. Bayern    6    4    2    0    12-4    14
2. Lyon    6    3    2    1    14-10    11
3. Fiorentina    6    1    3    2    5-8    6
4. Steaua    6    0    1    5    3-12    1


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite