Rusia poate produce noi surprize

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele care şi-au menajat jucătorii în ultimul meci din grupe, Portugalia, Croaţia şi Olanda, au părăsit Campionatul European Rusia a fost surpriza "sferturilor", pentru că nu numai

Echipele care şi-au menajat jucătorii în ultimul meci din grupe, Portugalia, Croaţia şi Olanda, au părăsit Campionatul European

Rusia a fost surpriza "sferturilor", pentru că nu numai că s-a calificat în dauna Olandei, ci a şi jucat un fotbal plăcut şi elaborat. Nu mulţi se gândeau că va elimina "Portocala mecanică". În privinţa meciului Spania - Italia, mi s-a părut că a mers mai departe echipa care a meritat, pentru că a demonstrat asta şi în grupe. Italienii nu au arătat mai nimic.

A avut doar un singur meci foarte bun, cel cu Franţa, apoi s-au stins. Nu mă aşteptam ca Rusia şi Turcia să producă asemenea surprize. Mizam pe Croaţia sau Olanda să aibă o evoluţie deosebită. Ruşii şi turcii au ieşit în evidenţă prin determinarea cu care au jucat. Primii au excelat şi printr-o organizare foarte bună, iar secunzii, printr-o dăruire totală şi prin multă şansă. Şansa însă ţine cu cine îşi doreşte mai mult.

Dacă ne uităm ce s-a întâmplat în "sferturi", noi am putea avea remuşcări. Dar ăsta este fotbalul. Important este că am participat la acest Campionat European, nu ne-am făcut de râs, am disputat două meciuri foarte echilibrate şi păcat de partida cu Olanda.

România a avut o grupă foarte grea. Dar mă gândeam că va putea trece de olandezi pentru că avea un ascendent moral asupra lor. Eram sigur că îi vor învinge. Sunt mulţi factori care au contribuit, poate şi cel psihologic.

În faza semifinalelor, chiar că se poate întâmpla orice. Meciurile sunt foarte echilibrate. Rusia şi Turcia pot produce în continuare surprize. Dar germanii sunt mult mai echilibraţi în gândire. Totuşi, turcii sunt un popor care luptă foarte mult. Alcătuiesc o echipă deosebit de imprevizibilă, în ciuda numeroaselor accidentări şi suspendări de care suferă înaintea semifinalei cu Germania.

Turcilor nu le dădeam nicio şansă după primul meci din grupe şi iată unde au ajuns. Mi-e teamă să dau un pronostic. Acest turneu final a fost o nebunie. Care a avut o chestiune ciudată: echipele care şi-au menajat jucătorii în ultimul meci din grupe. Trei dintre ele, Portugalia, Croaţia şi Olanda, au părăsit competiţia. Nu mi s-a părut o problemă în regulă.

Consider că fotbaliştii trebuie să rămână în priză. I-au scos din mână practic. Să menajezi nouă titulari nu mi s-a părut în regulă. Asta este unul din învăţămintele care se pot trage după acest Euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite