Rummenigge vrea o "revoluţie" în fotbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Germanul Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele clubului Bayern Munchen şi al Asociaţiei Europene a Cluburilor (ECA), a declarat, într-un interviu, că şi-a pierdut încrederea în FIFA şi că îşi doreşte ca grupările de fotbal să aibă în viitor o mai mare importanţă în organizarea acestui sport.

Rummenigge (55 de ani) a declarat, pentru publicaţia The Guardian, că şi-a pierdut încrederea în FIFA în urma recentelor scandaluri privind corupţia din cadrul acestui for şi că grupări precum Bayern Munchen, Manchester United şi Real Madrid ar trebui să pornească "o revoluţie" pentru transformarea fotbalului, dacă va fi necesar, informează AFP.

"Nu voi mai accepta mult timp că trebuie să fim conduşi de oameni care nu sunt serioşi şi curaţi. Acum este momentul să intervenim. Pentru că atunci când ştii că ceva nu este în regulă, ai obligaţia de a schimba lucrurile", a spus preşedintele ECA.

Potrivit lui Rummenigge, cluburile din lumea întreagă sunt în favoarea unei reforme a structurii puterii în fotbal. "Nu este vorba numai de cluburi de top, ci de toate cluburile. Sepp Blatter spune că va face curăţenie, însă faptul că nimeni nu mai crede în vorbele lui îţi spune totul. Nu mai sunt optimist, pentru că ei cred că sistemul funcţionează perfect aşa cum este. Este vorba de o maşină de bani, Cupă Mondială după Cupă Mondială. Iar pentru ei este mult mai important decât un management serios şi curat", a mai spus Rummenigge, declarându-se sceptic în ceea ce priveşte capacitatea federaţiilor naţionale de a schimba FIFA.

Oficialul grupării germane crede că toţi cei implicaţi în fotbal - cluburile, federaţiile, jucătorii, arbitrii şi fotbalul feminin - au dreptul de a se implica în procesul luării deciziilor. "Le voi mai acorda o şansă, însă sunt pregătit pentru o revoluţie dacă va fi singurul mijloc de a ajunge la o soluţie", a adăugat Rummenigge.

Fostul internaţional german nu este de acord nici cu mărirea numărului de participanţi la competiţii precum Cupa Mondială sau Campionatul European. "Când am câştigat eu Campionatul European (în 1980), erau opt echipe în faza finală. Acest număr se va tripla până în 2016. La Cupa Mondială erau 16 echipe, acum sunt 32. Cluburile plătesc jucătorii însă nu participă la luarea deciziilor. Nu suntem trataţi corect", a mai spus Karl-Heinz Rummenigge.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite