Rooney, datorie de peste 90.000 de euro către fostul său agent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wayne Rooney
Wayne Rooney

Un tribunal din Manchester a stabilit ca atacantul englez Wayne Rooney, împreună cu soţia sa Coleen, să îi plătească fostului său agent suma de 92.500 de euro, deşi acesta ceruse 9,87 milioane de euro.

Atacantul englez a fost dat în judecată de către fostul său agent pentru că nu ar fi plătit comisioane în valoare de 8,3 milioane de lire sterline (9,87 milioane de euro), în urma unui contract semnat de părinţii săi, când Wayne avea 17 ani.

Judecătorul Brendan Hegarty a decis ca Wayne Rooney şi soţia sa, Coleen, să plătească agenţiei Proactive sports management 78.000 de lire sterline (92.599 de euro), ceea ce reprezintă salariul pe patru zile al lui Wayne Rooney.

"Eu şi Coleen am fost tot timpul fericiţi să ne plătim datoriile către persoanele care ne-au ajutat. Dar aceste sume cerute au reprezentat o glumă şi am simţit că este o tentativă de a ne exploata. Din fericire judecătorul a respins cererea agenţiei de a plăti sumele umflate şi suntem foarte fericiţi să plătim această sumă mică", a afirmat, într-un comunicat, Wayne Rooney, care nu a fost în sală când s-a dat verdictul.

Averea cuplului este estimată la 35 de milioane de lire sterline (41,65 milioane de euro), iar cei doi susţin că sunt victimele unei exploatări datorită statutului de celebrităţi.

Ulterior, agenţia Proactive i-a cerut lui Rooney, în vârstă de 24 de ani, suma de 4,3 milioane de lire sterline (4,9 milioane de euro) pentru nerespectarea unui contract de opt ani încheiat în 2002 cu jucătorul care semnase primul contract de profesionist cu Everton.

Conform Proactive, Rooney va trebui să plătească un comision de 20 la sută din valorea tuturor contractelor pe care le semna, în special a celor publicitare. Însă, Proactive s-a plâns că nu a primit nicio sumă din octombrie 2008, dată la care agentul jucătorului, Paul Stretford, a părăsit agenţia, iar jucătorul a dorit să-i rămână fidel lui Stretford.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite