Ronaldo şi Messi, siamezii golului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La jumătatea sezonului, cei mai valoroşi fotbalişti ai lumii sunt la egalitate în ceea ce priveşte numărul de goluri marcate, câte 27 de reuşite. Atât Cristiano Ronaldo cât şi Leo Messi au o medie de peste un gol marcat pe meci, luând în considerare toate competiţiile în care au jucat Real Madrid şi Barcelona.

Peste câteva zile, la 10 ianuarie, Balonul de Aur 2010 ar putea ajunge la catalanii Xavi sau Iniesta, în luptă cu colegul lor Messi pentru titlul oficial de cel mai valoros jucător al anului. Neoficial, starul argentinian nu are decât un singur „duşman" în ochii microbiştilor din întreaga lume: Cristiano Ronaldo. Rivalitatea dintre cei doi a fost umbrită anul trecut de contra-performanţele Argentinei, respectiv Portugaliei, la Mondialul sud-african, motiv pentru care „CR7" a şi fost scos din cursa pentru un nou Balon de Aur.

Ronaldo şi Messi s-au „trezit" însă în a doua parte a anului, monopolizând sezonul 2010-2011 într-o ilustrare perfectă a duelului la baionetă pentru supremaţie dintre Real şi Barcelona. Dacă în campionat catalanii au două puncte avans, „meciul" Ronaldo - Messi e în continuare la egalitate, ambii înscriind câte 27 de goluri în toate competiţiile. Iar media este una dezarmantă, numărul reuşitelor depăşind de puţin partidele jucate.

Ronaldo a stat mai mult pe teren

Privind pe statisticile celor doi fotbalişti, remarcăm faptul că Jose Morinho nu l-a menajat deloc pe conaţionalul său. Ronaldo a fost pe teren cu 412 minute mai mult decât Messi, bifând toate cele 17 etape scurse din La Liga. Inclusiv ultima, când a marcat o „dublă" decisivă pentru victoria lui Real Madrid la Getafe (3-2). Comparativ, „Puricele" Messi a fost odihnit în primul meci al Barcei din 2011, iar acest lucru s-a văzut, catalanii având probleme acasă cu Levante (2-1).

Oportunist contra creator

Felul în care Ronaldo şi Messi marchează este total diferit. La Getafe, portughezul a transformat un penalty (al cincilea din sezon) şi a profitat de o gafă a gazdelor, la fel cum a făcut-o în multe alte partide. Să-l laşi pe Ronaldo singur în preajma porţii este o adevărată „sinucidere". De partea cealaltă, Leo Messi este diabolic la creaţie, majoritatea golurilor sale venind din acţiuni spectaculoase. De altfel,sud-americanul îl surclasează pe Ronaldo la capitolul pase decisive (10-5), dovedind că rolul său nu este numai la finalizare.

Barcelona joacă azi prima „finală"

Mai devreme decât se aşteptau, Leo Messi şi compania au ajuns să joace cu cuţitul la os. La Bilbao (azi, SportKlub, ora 23.00), Barcelona poate fi eliminată din Cupa Regelui Spaniei, meciul retur pornind de la scorul de 0-0 înregistrat în prima manşă pe „Camp Nou". Echipa lui Guardiola va fi întărită de revenirile lui Messi, menajat duminică în campionat, şi a lui Puyol (afectat de o accidentare), dar şi de Ibrahim Afellay, olandezul care-şi poate face debutul în tricoul blaugrana.

"Sunt un fotbalist mai mare decât Lionel Messi, cel puţin la înălţime, la greutate, dar şi la vârstă."
Cristiano Ronaldo atacant Real Madrid

Comparaţie Messi - Ronaldo sezonul 2010-2011

Messi - Ronaldo
La Liga
Meciuri jucate    14    17
Minute jucate    1314    1610
Goluri    17    19
Penaltyuri    1    5
Lovituri libere    0    2
Şuturi totale    68    120
Şuturi pe poartă    36    46
Pase decisive    10    5
Pase    933    758
Faulturi suferite    24    46
Faulturi comise    12    15
Liga Campionilor
Meciuri jucate    6    6
Minute jucate    417    522
Goluri    6    4
Cupa Regelui Spaniei
Meciuri jucate    2    3
Minute jucate    66    204
Goluri    1    4
Supercupa Spaniei
Meciuri jucate    2    0
Minute jucate    127    0
Goluri    3    0
TOTAL
Meciuri jucate    24    26
Minute jucate    1924    2336
Goluri    27    27

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite