Ronaldo, pus să joace în orezărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tehnica lui  Cristiano Ronaldo va fi pusă la  încercare  la Zenica
Tehnica lui Cristiano Ronaldo va fi pusă la încercare la Zenica

Meciul tur al barajului dintre Bosnia şi Portugalia se va disputa în infernul de la Zenica, pe un teren care a devenit impracticabil. Superstiţioşi, bosniacii nu renunţă la stadionul din Zenica, acolo unde şi România a simţit pe propria piele în primăvară atmosfera incredibilă creată de fanii locali.

Arena „Bilino Polje" este însă un fel de „Ghencea" pe vremuri: când plouă, gazonul se transformă într-o adevărată orezărie. Iar precipitaţiile n-au lipsit din Bosnia în această săptămână, astfel că meciul tur cu Portugalia de astăzi se va juca în condiţii inumane.

Pentru a atenua puţin din efectele ploii, organizatorii de la Zenica au împrăştiat ieri nisip pe teren, şocându-i pe portughezi. „E inadmisibil pentru un meci de o asemenea importanţă!", au tunat jurnaliştii lusitani de la „A Bola", revoltaţi de ceea ce au văzut.

Scandări cu Messi

Capcana terenului nu e singura problemă a portughezilor în deplasarea din Bosnia. Şansa calificării în premieră la un turneu final i-a scos din minţi pe suporterii ex-iugoslavi, care au făcut tot posibilul în aceste zile pentru a le da o mână de ajutor lui Dzeko şi compania. Astfel, peste 200 de fani bosniaci s-au deplasat miercuri seară la aeroportul din Sarajevo pentru a acompania cu huiduieli sosirea delegaţiei Portugaliei.

Mai mult, vedeta acestora, Cristiano Ronaldo, a avut parte de un tratament special, inclusiv cu scandări gen „Messi! Messsi!" menite să-l irite pe atacantul lui Real Madrid. Lusitanii nu sunt însă foarte îngrijoraţi de acest aspect: la fel s-a întâmplat în Cipru în preliminarii, iar Ronaldo s-a revanşat pe teren, cu două goluri şi o pasă de gol.

Piţurcă e fan Turcia şi Estonia

Play-offul pentru Euro 2012 are o miză şi pentru naţionala României, Turcia şi Estonia fiind adversarele tricolorilor în preliminariile Campionatului Mondial din 2014. „Aş vrea să se califice, să jucăm cu ele toamna viitoare, poate vin obosite după Campionatul European din vară", a declarat selecţionerul Victor Piţurcă. Programul grupei în care se mai află Olanda, Ungaria şi Andorra nu a fost încă stabilit. Întrunirea selecţionerilor nu a ajuns la niciun rezultat, iar programul grupei de calificare la Mondial va fi tras la sorţi de FIFA.

Acum ori niciodată pentru Bozovici

Portarul lui CFR Cluj, Beto, rezervă la portughezi, şi rapidistul Bozovici sunt singurii jucători din Liga I care ar putea juca vara viitoare la Euro 2012. Muntenegreanul e jucător de bază în naţionala ţării sale, aflată în faţa primei calificări la un turneu final, la doar a doua tentativă, după Cupa Mondială din 2010. „E o ocazie specială. Pentru noi, e acum ori niciodată. Trebuie să jucăm aceste meciuri ca şi cum ar fi ultimele din carierele noastre", a spus căpitanul Muntenegrului, Mirko Vucinici, înaintea dublei manşe cu Cehia.

15 victorii şi patru remize a obţinut naţionala Bosniei pe stadionul din Zenica din 24 de meciuri disputate.

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite