Ronaldo: 15 minute, trei ocazii şi o lacrimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ronaldo a jucat în ultimele 15 minute ale primei reprize cu România. Ajuns la 100 de kg, „Fenomenul“ a tras trei şuturi la poartă, cât întreaga noastră echipă în tot meciul. Primele 30 de minute ale meciului au fost urmărite de Ronaldo din vestiar.

Ca un ultim semn de respect, selecţionerul Mano Menezes nu l-a ţinut pe banca de rezerve. Chinuit de durerile pricinuite de antrenamentele din ultimele zile, din cauza cărora a trebuit să apeleze şi la injecţii, „Grăsuţul" a exersat chiar în vestiar executarea loviturilor de la 11 metri, în speranţa că va avea ocazia să-l învingă pe Tătăruşanu. Ronaldo s-a antrenat înaintea meciului cu România o zi da, una nu, dar nu a rezistat la nicio şedinţă de pregătire mai mult de 40 de minute.  Minutul 31. Tribunele se ridică în aer, pe teren apare Ronaldo în locul lui Fred.

Tricoul îl strânge rău, dar zâmbetul e acelaşi. I-au trebuit două minute să atingă mingea, când a intrat într-o combinaţie cu Neymar. N-a alergat mai deloc, privindu-şi mai mult coechipierii cum făceau presing. A fost altruist la o minge a lui Robinho, pasând unui coechipier mai bine plasat, după care a ratat din doi metri singur cu Tătăruşanu, evitând perfect ofsaidul la o pasă a lui Neymar.

Brazilienii au început să joace pentru Ronaldo, care a reuşit mai mereu să se demarce şi să rămână liber, chiar dacă parcă nu s-a mişcat pe teren. Aşa a fost şi în minutul 40, când a tras în peluză la pasa excelentă a lui Robinho, care a venit apoi să-şi îmbrăţişese idolul. Două minute mai târziu, Neymar a scăpat pe dreapta, minge în spate pentru Ronaldo, care de data aceasta a prins poarta, dar a respins din nou Tătăruşanu. Oricum, merită remarcat, chiar dacă toţi coechipierii au căutat să-i paseze în faţa porţii, Ronaldo şi-a creat trei ocazii clare de gol în doar şapte minute! Arbitrul a fluierat finalul primei reprize şi, totodată, al carierei în tricoul Braziliei pentru Ronaldo, cel care a marcat 65 de goluri în 97 de selecţii. Primii care s-au repezit să-i strângă mâna „Grăsuţului" au fost Papp şi Râpă, după care s-au prezentat „la raport" şi Gardoş, şi Bourceanu.

I-a ignorat pe români la final

Arbitrul i-a făcut cadou fluierul cu care a condus partida, iar medicul naţionalei noastre, Pompiliu Popescu, un colecţionar de fotografii, n-a scăpat prilejul de a-şi mai adăuga o poză în palmares, cea cu Ronaldo, care a început un tur de stadion în uralele mulţimii.

Cele două echipe l-au aşteptat înainte de intrarea în vestiar, formând un culoar pe care să treacă „Grăsuţul", care a „bătut cuba" cu colegii săi, ignorându-i însă pe români. Aşa s-au scurs ultimele momente din cariera fastuoasă a lui Ronaldo, înghesuite într-o festivitate de retragere discretă, fără glorie, mult sub spectacolul de la „Gala Hagi", spre exemplu.

" Vă mulţumesc pentru că m-aţi acceptat aşa cum sunt, pentru că aţi plâns când am plâns şi aţi râs când am râs. "
Ronaldo

Cadou un tricou şi fanion

Românii au ţinut să marcheze faptul că au fost aleşi pentru meciul de retragere al lui Ronaldo. Tricolorii i-au oferit fostului atacant un tricou al naţionalei noastre şi un fanion.

Tătăruşanu: „N-am venit în Brazilia să-l las pe Ronaldo să dea gol"

Tătăruşanu (dreapta) a scos şutul lui Ronaldo din careul mic



Jurnaliştii de la „Globo" i-au adresat zilele trecute o scrisoare deschisă lui Ciprian Tătăruşanu, cerându-i portarului naţionalei să-l lase pe Ronaldo să marcheze în poarta sa. Totuşi, stelistul nu s-a lăsat înduplecat, şi a parat în două rânduri şuturile lui „Il Fenomeno". „N-am venit în Brazilia să-l las pe Ronaldo să dea gol", a spus la final portarul roş-albaştrilor.

„Brazilia l-a pierdut pe cel mai ilustru fiu, care a fost sinonim cu succesul: Ronaldo Luizs Nazario de Lima. A jucat cu România ultimele sale 15 minute în tricoul galben. N-a înscris, dar a avut parte de multe aplauze. Şi-a cerut scuze că n-a marcat şi a zâmbit spontan, aşa cum a făcut-o mereu în cariera sa", au notat jurnaliştii locali.

Tătăruşanu (dreapta) a scos şutul lui Ronaldo din careul mic
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite