Ronaldo la Real, adevăr sau provocare?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai bogate cluburi din lume, Real Madrid şi Manchester United, sunt la cuţite din cauza jucătorului portughez În timp ce englezii cer pedepse pentru Real de la FIFA, preşedintele

Cele mai bogate cluburi din lume, Real Madrid şi Manchester United, sunt la cuţite din cauza jucătorului portughez

În timp ce englezii cer pedepse pentru Real de la FIFA, preşedintele spaniolilor, Ramon Calderon, duce un război al declaraţiilor murdare cu managerul lui United, Alex Ferguson.

Marea vedetă a Campionatului European, Cristiano Ronaldo, s-a transformat în mărul discordiei între bogaţii fotbalului european. În cel mai recent top "Deloitte Football Money League", Manchester United figurează pe locul doi în ceea ce priveşte veniturile pe sezon, cu 316 milioane de euro.

Englezii sunt întrecuţi numai de Real Madrid, care a încasat 351 milioane de euro pentru aceeaşi perioadă.

De-aici vine problema. Pentru a-şi menţine o valoare comercială superioară celorlalte cluburi, Real e în căutarea unui nou David Beckham, omul care i-a ajutat pe spanioli să-i detroneze pe cei de la Manchester din topul bogaţilor.

Clubul din Madrid, care şi-a pierdut din valoarea comercială începând cu 2007, când David Beckham a plecat la L.A. Galaxy, l-a ales pe Cristiano Ronaldo ca următorul superstar de pe Santiago Bernabeu. Ar fi o lovitură de geniu, prin care principalul competitor de pe piaţă, Manchester, ar primi o lovitură serioasă.

Ronaldo de 600 milioane de euro

Problema celor de la Real e că United nu vrea să vândă. Nici pentru 80 milioane de euro, deşi suma ar fi cea mai mare plătită în istorie pentru un jucător.

Tabloidul "The Sun" susţine că ştie de ce Real ar da o asemenea avere pe Ronaldo. La mijloc e valoarea comercială a jucătorului. "O sursă din cadrul clubului spaniol ne-a explicat: <

E cel mai bun jucător din lume, asta e evident, însă contează enorm şi valoarea comercială. Cristiano ar putea aduce Realului aproape 600 milioane de euro în următorii 10 ani, din vânzări, drepturi tv şi sponsorizări. Gândiţi-vă că Zidane, când a venit la Real, avea 29 de ani, iar Beckham, 28. Ronaldo are 23 şi mai poate juca 0 ani!>> ", scrie "The Sun".

Au ajuns până la Franco

După mai multe refuzuri de a vinde din partea lui United, dar şi mai multe încercări de a forţa transferul din partea lui Real, englezii au apelat la FIFA şi aşteaptă o pedeapsă pentru campioana Spaniei. Între timp, preşedintele lui Real, Calderon, şi managerul lui Manchester, Sir Alex Ferguson, se ceartă ca la uşa cortului.
"M-am obişnuit cu atitudinea celor de la Real din ultimii ani.

Calderon vorbeşte, iar ziarul <> îl ajută să destabilizeze jucători. Calderon mi-a spus că îl ţin pe Ronaldo ca pe un sclav, deşi sclavia s-a abolit. Cine l-a învăţat asta, Franco?", a tunat Ferguson, făcând referire la dictatorul fascist Francisco Franco, poate cel mai faimos suporter al Realului. Calderon a răspuns la fel de dur: "Atacul lui Ferguson e grotesc".

Întâlnire Real - Ronaldo

La o zi după ce preşedintele Realului, Ramon Calderon , a declarat că echipa sa nu poate fi penalizată de FIFA pentru că nu s-a întâlnit cu jucătorul, tabloidul "The Sun" le-a întins o mână de ajutor celor de la Manchester. "The Sun" a publicat o poză cu Ronaldo şi unul dintre fizioterapeuţii Realului, Walter Di Savio (foto stânga), care a fost luat de Madrid chiar de la Manchester United.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite