Pe Ronaldo, Kaka sau Ibrahimovici s-a plătit valoarea reală de piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu făcut de cercetătorii de la Universitatea din Navarra arată că Real Madrid și FC Barcelona au plătit sume "ajustabile la prețul pieței".

Pentru transferurile lui Cristiano Ronaldo, Kaka și Ibrahimovici, Real Madrid și FC Barcelona au plătit valoarea reală de pe piață a celor trei fotbaliști, anunță ziarul "As", care preia o știre difuzată de Europa Press.

Sursa citată menționează că la această concluzie au ajuns un grup de cercetători în Economie și Sport ai Universității din Navarra.

Cele două cluburi au plătit în vară aproximativ 228 de milioane de euro pentru achiziționarea celor trei jucători, o sumă "ajustabilă la prețul pieței", susțin cercetătorii, de cea de 204 milioane de euro cât era valoarea de pe piață a fotbaliștilor.

Grupul de cercetători a fixat prețul de pe piață printr-o metodă inedită care ia în considerare valoarea mediatică a fotbaliștilor și a cluburilor implicate în transfer.

Real a plătit prea mult pe Xavi Alonso

Real Madrid a plătit pentru Cristiano Ronaldo suma de 94 de milioane de euro. Prețul real estimat de cercetători a fost de 82 de milioane de euro. Pentru Kaka, gruparea madrilenă a dat 65 de milioane de euro, iar valoarea reală a fost calculată la 64 de milioane de euro.

Doar cu Xavi Alonso, Madrid pare că a dat-o în bară. Diferența dintre prețul plătit (35 de milioane) și prețul real (23 de milioane) reprezintă jumătate din prețul pieței.

FC Barcelona a dat pe transferul lui Ibrahimovic suma de 69,5 milioane de euro. Valoarea de piață, calculată de specialiști, este de 58 de milioane de euro.

Catalanii au ieșit "șifonați" din tranzacțiile a doi jucători: Chygrynskiy și Keirrison. Prețul lor a fost de 40 de milioane de euro, iar valoarea de pe piața reală a fost imposibil de calculat, deoarece ei nu aveau o valoare mediatică ridicată.

Vezi pe adevarul.es topul celor mai mediatizate 10 transferuri din Europa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite