Romeo Surdu: „Am luat multă bătaie la viaţa mea!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romeo Surdu: „Am luat multă bătaie la viaţa mea!”
Romeo Surdu: „Am luat multă bătaie la viaţa mea!”

Eroul Stelei din partida cu Ùjpest şi-a amintit cum o „încasa“ de la fostul său antrenor. Familist convins, Romeo Surdu nu este adeptul cluburilor. Revenit la Steaua după un an petrecut la Braşov, „Zvârluga” a spart gheaţa în Ghencea.

„Adevărul“: Felicitări Romeo, cum a fost cu Ùjpest?

Romeo Surdu: Dificil, pentru că ungurii au venit hotărâţi să se apere.. Când au văzut că sunt neputincioşi au început să ne lovească şi să ne provoace. Păcat că Pantelis Kapetanos le-a răspuns. Oricum, le-am dat o dovadă de fair-play la finalul meciului,când toţi jucătorii i-am aşteptat să le strângem mâna.

Suporterii cum ţi s-au părut la meciul de joi?

 Super! Mă aşteptam să fiu primit bine. La antrenamentul de dinaintea meciului şefii de galerie m-au luat de-o parte şi mi-au spus că mă vor încuraja. O singură rugăminte au avut: dacă marchez, să mă bucur alături de ei. Am marcat o dată, dar m-am dus la fani de două ori.

Naţionala pare tot mai aproape....

Răzvan Lucescu mi-a influenţat decisiv cariera. Eram în cădere liberă şi el m-a repus pe picioare. Dacă o ţin tot aşa, sigur voi ajunge printre tricolori şi, de ce nu, aş putea să fac un cuplu cu Mutu în atac.

Îţi mai aminteşti debutul tău?

Normal, Gabi Stan m-a lansat în fotbalul mare. Am mâncat multă bătaie de la el. Eu am avut o copilărie foarte grea. Tata era maistru, iar mama, lăcătuş mecanic. M-am chinuit foarte mult să ajung unde sunt acum.

Te-ai gândit să te laşi de fotbal?

În două rânduri am fost la un pas să renunţ. O dată atunci când a murit mama mea şi era să o apuc pe căi greşite, iar cealaltă dată, din cauza unei accidentări. Într-un meci cu Dinamo mi-am rupt trei coaste şi am fost la un pas să mă lovesc la coloană şi să fie afectat sistemul nervos. Medicii îşi puneau probleme dacă voi mai putea juca vreodată.

Unde visai să joci când erai copil?

Pe Ghencea. Am fost stelist înfocat încă de când eram copil. Aveam „dispute” mari în familie pentru că tata era „câine”. Idolii mei au fost Lăcătuş şi Adrian Ilie. Adoram răutatea primului şi mă fascinau execuţiile „Cobrei”.

Cum e Bergodi?

Ştie cum să se comporte cu jucătorii. Când am revenit de la Braşov, el n-a bătut monedă pe perioada pe care o petrecusem înainte la Steaua. M-a întrebat de familie şi despre viaţa mea în general.

Ce faci în timpul liber?

Citesc acum o carte despre psihologia omului, ascult orice gen de muzică şi mă uit la filme de groază sau SF. În plus, petrec mult timp cu soţia şi copilul, dar şi cu Bănel, pe care îl ştiu de foarte mult timp.

Surdu şi Stancu, frăţia golului la Steaua

image


Chiar dacă înainte de primul meci oficial se vorba despre faptul că cel mai bun cuplu de atacanţi pentru Steaua ar fi Surdu-Kapetanos, meciul de joi a demonstrat faptul că Surdu şi Stancu se simt de minune împreună, fiecare fiind pe rând marcator şi pasator pentru celălalt. „Cu Stancu mă înţeleg perfect în atac pentru că ne simţim unul pe celălalt. Suntem pe acelaşi stil. Nu trebuie să fii înalt pentru a marca”, a explicat Surdu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite