Răzvan dă din casă la arabi: „Românii nu mai sunt interesaţi de fotbal. Nici măcar fiul meu nu iubeşte fotbalul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucescu, la conferinţa de presă
Lucescu, la conferinţa de presă

În primul său interviu acordat unei publicaţii din Qatar, fostul selecţioner a vorbit despre cele mai mari probleme din fotbalul românesc: lipsa de educaţia a jucătorilor şi dezinteresul publicului.

Răzvan Lucescu s-a despărţit discret de Rapid şi de Liga I. Dacă în ţară s-a ferit să mai vorbească despre fotbalul românesc, în schimb, a făcut-o în Qatar, acolo unde, de curând, a semnat un contract pe trei ani cu vicecampioana El-Jaish. În primul său interviu acordat unei publicaţii din Doha, Lucescu jr s-a referit la problemele de care a fost lovit sportul rege dupa Revoluţie.

„Înainte de '89, orice român era înnebunit după fotbal. Ulterior, această pasiune s-a pierdut undeva pe drum, iar oamenii au început să aibă alte priorităţi. Acum, noua generaţie nu mai e interesată de fotbal. Trebuie să recunosc că nici măcar fiul meu nu iubeşte fotbalul", şi-a început Lucescu dialogul cu jurnalistul Mohammad Islam.

Tehnicianul de 43 de ani a făcut o comparaţie între România şi alte ţări din blocul estic. „Spre exemplu, Cehia şi Serbia şi-au revenit foarte repede după căderea comunismului. Până şi Polonia a investit masiv în infrastructură. Nu e de mirare că acum a găzduit un Campionat European. România? Probabil, peste cinci ani ne vom reveni şi vom fi din nou o forţă", a continuat fostul selecţioner.

Îl dă pe Mutu exemplu

Pe durata mandatului său la prima reprezentativă, Lucescu jr s-a confruntat cu mai multe probleme legate de indisciplină. „Jucătorii români sunt talentaţi. Mulţi dintre ei evoluează în campionante importante din Europa. Adrian Mutu, în Italia, e un exemplu. Problema nu e că nu producem fotbalişti talentaţi. Din păcate, jucătorilor români le lipseşte educaţia. Au probleme de mentalitate", a afirmat tehnicianul.

„Să nu mă comparaţi cu Guardiola"

După ce a încheiat capitolul legat de fotbalul românesc, Răzvan Lucescu s-a prezentat publicului din Qatar. „Tatăl meu e principalul meu model în fotbal. Totuşi, ca antrenor, cel mai mult m-a influenţat stilul Barcelonei", a dezvăluit românul. Apoi, s-a grăbit să completeze: „Să nu vă aşteptaţi însă să implementez tiki taka la El-Jaish!".

„Totuşi, te putem compara cu Guardiola, ca filosofie, ca mod în care priveşti fotbalul?" a fost următoarea întrebare a jurnalistului. „Nu. Nu poate exista nicio comparaţie între noi doi. El e Guardiola. Eu sunt Răzvan".

1 milion de dolari pe an e salariul pe care îl va primi Răzvan Lucescu la El-Jaish.

Arabii îl descriu pe Răzvan: „Tânărul comandant cu părul gelat şi cercel în ureche"

Autorul interviului i-a făcut un portret noului antrenor al celor de la El-Jaish. Într-un articol intitulat „Lucescu, tânărul comandant", e o prezentare detaliată a tehnicianului. „Cu părul dat cu gel şi cu un cercel în urechea stângă, românul are un stil care vorbeşte de la sine. Totuşi, pe lângă aspectul fizic, vine şi CV-ul fotbalistic cu care se poate lăuda Răzvan Lucescu. Tipul de 43 de ani e un <<workaholic>> şi e recunoscut pentru modul în care se apropie de elevii săi. E clar că, prin aducerea sa, El-Jaish a urmărit să aibă pe bancă o combinaţie între exuberanţa tinereţii şi experienţă", a notat jurnalistul arab.

Obiectivul lui El-Jaish, clasată pe locul doi anul trecut în campionatul din Qatar, e câştigarea titlului şi un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor Asiei. Această competiţie a fost câştigată în sezonul precedent de o altă echipă din Qatar, Al-Sadd, finanţată de fratele şeicului care patronează clubul lui Răzvan Lucescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite