Românii, înghiţiţi de fanii Olandei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suporterii batavi au dominat duelul cu fanii "tricolori" pe străzile din Berna Dornici să vadă pe viu "haiducii" lui Piţurcă, românii au încercat, fără succes, să cumpere bilete de la

Suporterii batavi au dominat duelul cu fanii "tricolori" pe străzile din Berna

Dornici să vadă pe viu "haiducii" lui Piţurcă, românii au încercat, fără succes, să cumpere bilete de la olandezi.

Cu puţin timp înainte de prânz, primii români şi-au făcut timid apariţia în Berna şi au fost speriaţi, încă de la gară, de numărul mare de olandezi, îmbrăcaţi în costume care de care mai trăsnite.

Cei care s-au îndreptat spre zona fanilor din Waisenhausplatz au fost copleşiţi de fanii portocalii aflaţi deja acolo şi având deja la activ câteva beri. "Mamă, câţi sunt", a exclamat o tânără din Mediaş. Mulţi au preferat să petreacă orele până la meci plimbându-se prin magazine, întrucât aici a început sezonul reducerilor de vară.

Alţii au plecat spre grădina zoologică sau spre alte obiective turistice, indicate de voluntarii de la centrul de informare din gară. Cei cu condiţie fizică mai bună au urcat în turnul catedralei gotice Muenster pentru a admira oraşul de sus.

Luăm lecţii

Românii care s-au încumetat să rămână în zonele fanilor, trei la număr, amplasate la distanţă mică una de alta, au privit cu invidie la spectacolul olandez.

"Ar trebui să luăm lecţii de la ei. Suntem încă mult prea timizi", spunea cu năduf Ion din Bucureşti, în timp ce prietenul lui îi filma pe olandezii care jucau fotbal în Bundesplatz. De altfel, asta a fost una dintre ocupaţiile preferate ale românilor, care au filmat spectacolul oferit de fanii portocalii.

Tot centrul capitalei elveţiene a răsunat "Hup Holland!", întrerupt pe alocuri de câte un stingher "România!" Odată cu oprirea ploii şi apropierea meciului, numărul românilor a crescut, ei promiţând că în timpul partidei vor fi mult mai zgomotoşi.

Mulţi au încercat să-i convingă pe olandezi să le vândă lor biletele, dar n-au avut prea mult succes, batavii dorind să vadă show-ul fotbalistic chiar dacă echipa lor avea calificarea în buzunar.

Suporteri din Marea Britanie şi Belgia

Un grup de britanici aflaţi în concediu a declarat că au ales să ţină cu România, pentru că vor să vadă o câştigătoare din categoria echipelor care nu sunt favorite la titlul european.

"Tricolorii" sunt susţinuţi şi de câţiva belgieni, convinşi să vină în Elveţia de Marcel din Brugges, a cărui mamă este născută la Tulcea.

Meciul cu Olanda este cel mai important al generaţiei noastre. O calificare ar însemna un moment istoric pentru fotbalul românesc
Cristi Chivu,
înaintea partidei cu Olanda

Izolare totală înainte de meci

"Tricolorii" au vrut să se detaşeze complet de meciul cu Olanda, aşa că ieri, înaintea partidei, au renunţat la tot ce înseamnă ziare, emisiuni TV sau ştiri. În plus, pentru noroc, cei mai superstiţioşi dintre elevii lui Piţurcă nu au făcut nimic diferit faţă de zilele în care au jucat cu Franţa şi Italia.

Unii jucători s-au plâns de faptul că nu au putut dormi foarte bine şi nici nu s-au odihnit cum trebuie, deşi aveau un program relativ lejer până la prânzul zilei de ieri.

Pentru a se deconecta puţin de la miza partidei, jucătorii au refuzat să se mai uite la emisiunile de ştiri sau pe ziare.

"Au considerat că le este mai bine dacă nu citesc tot ce scrie presa. Chiar dacă eşti puternic din punct de vedere psihic şi foarte conectat la meci, tot intervine puţină relaxare dacă citeşti că olandezii nu joacă cu prima echipă sau că italienii consideră că sunt eliminaţi înainte să se dispute partidele", ne-a declarat unul dintre membrii staff-ului echipei naţionale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite