Românii, de două ori mai ieftini ca francezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricolorii titulari au mai multe selecţii decât „cocoşii”, dar elevii lui Domenech valorează 121 milioane de euro, dublu faţă de ai noştri. Viorel Moldovan, fost internaţional şi Mircea Rădulescu, şef al Şcolii de Antrenori a FRF, au analizat pentru „Adevărul” naţionalele României şi Franţei.

Mai scumpi, mult mai bine plătiţi şi mult mai titraţi decât jucătorii români. Aşa sunt francezii la prima vedere înaintea partidei cu România din această seară de la Constanţa.

„Dacă îi luăm jucătorii individual, Franţa e mult mai bună. De la noi, doar Mutu, Chivu şi Lobonţ ar putea juca oricând pentru Franţa. Dar românii pot profita de cei doi fundaşi centrali, Abidal şi Boumsong, care joacă pentru prima oară împreună, deci nu se cunosc prea bine”, ne-a spus Mircea Rădulescu, şeful Şcolii de Antrenori din FRF.

Din echipa cu care România remiza, scor 0-0 la Euro, doar patru jucători, Abidal, Toulalan, Ribery, Malouda, sunt titulari şi la Constanţa.

„Ne trebuie o organizare foarte bună”

Viorel Moldovan, fost internaţional, este optimist înaintea meciului: „Avem şanse să câştigăm printr-o organizare foarte bună, o dorinţă foarte mare şi o concentrare maximă”.

Singurul capitol la care românii îi depăşesc pe francezi este numărul de selecţii. În total, cei 11 titulari români de astăzi au strâns 416 selecţii, faţă de cele 390 ale „cocoşilor”. În schimb, cota de piaţă a echipei trimise în teren de Domenech este de 121 milioane de euro, faţă de doar 60,5 milioane de euro, cât valorează românii.

Şi la salarii diferenţa este în favoarea oaspeţilor. Salariul mediu al titularilor francezi este de 3,1 milioane de euro, faţă de media de 890.000 de euro a românilor.

Victor Piţurcă

Data naşterii: 8.05.1956
Unde a antrenat: Steaua, Universitatea Craiova, naţionala de tineret a României, echipa naţională a României
Performanţe: o dată campion cu Steaua (2001), o calificare la CE de tineret 1998, calificări la Euro 2000 şi 2008
La naţională: din 2004

Raymond Domenech

Data naşterii: 24.01.1952
Unde a antrenat: FC Mullhouse, Olympique Lyon, echipa U-21 a Franţei, echipa naţională a Franţei
Performanţe: Finalist la CM din 2006, a calificat echipa la CE din 2008
La naţională: din 2004

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite