România îi spune adio lui Ronaldo!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai valoros număr 9 din istoria fotbalului brazilian va juca ultimul meci în tricoul „Selecao“ în amicalul cu „tricolorii“ de la 7 iunie. Partida poate aduce un profit frumuşel federaţiei noastre. Federaţia braziliană a confirmat întâlnirea cu România de peste trei luni, partidă care va marca retragerea oficială de la naţională a marelui Ronaldo.

Incursiune în viitor. 7 iunie 2011, stadionul „Pacaembu" din Sao Paulo, 37.000 de fani brazilieni în delir, plus alte sute de milioane de priviri aţintite din întreaga lume. Îmbrăcat pentru ultima dată în tricoul cu numărul nouă al cvintuplei campioane mondiale, Ronaldo Luis Nazario da Lima va vărsa, probabil, câteva lacrimi în momentul intonării imnului pe care l-a mai auzit de 97 de ori. Apoi, undeva pe parcurs, meciul se va întrerupe minute bune pentru o schimbare de adio. Din teren va ieşi Ronaldo, prilej pentru nesfârşite urale şi aplauze, la fel cum s-a întâmplat pe aceeaşi arenă în 2005, la retragerea unei alte legende, Romario.

Ronaldo ar fi vrut cu Spania

Din acest scenariu aproape bătut în cuie, rămâne de văzut doar câte goluri va reuşi „Fenomenul" în poarta lui Pantilimon sau Tătăruşanu. Da, aţi citit bine, România va avea onoarea de a rămâne în istorie drept ultimul adversar din fabuloasa carieră a lui Ronaldo.

Până ieri, amicalul „tricolorilor" cu Brazilia de la 7 iunie era în pericol, însuşi Ronaldo exprimându-şi dorinţa de a juca meciul de adio contra Spaniei, actuala campioană mondială. Anunţul oficial apărut pe site-ul Confederaţiei Braziliene nu mai lasă cale de-ntors. Astfel, după ce va întâlni Bosnia în preliminariile Euro 2012 (la 3 iunie), naţionala lui Răzvan Lucescu va traversa Oceanul Atlantic pentru a lua parte la show-ul lui Ronaldo. „Va fi o sărbătoare imensă, pe măsura acestui mare jucător, unul dintre cei mai valoroşi pe care i-am văzut vreodată", a fost declaraţia dată de Ricardo Teixeira, preşedintele forului brazilian.

„Grăsuţul" are hipotiroidie

La 34 de ani şi aproape 100 de kilograme, Ronaldo şi-a anunţat luna trecută retragerea din fotbalul profesionist. În lacrimi, „Fenomenul" supraponderal a dezvăluit şi motivul: „Corpul nu mă mai lasă. De câţiva ani, mă confrunt cu o problemă de metabolism, numită hipotiroidie. Pentru a o controla, ar fi trebuit să apelez la un hormon interzis" , spunea brazilianul la 14 februarie 2011.

Ronaldo şi românii

- În 1994, când a ajuns pentru prima dată în Europa, la PSV Eindhoven, Ronaldo avea 18 ani şi a intrat sub aripa protectoare a lui Gică Popescu. Cei doi au fost colegi şi la FC Barcelona, în sezonul 1996-1997.
- Mircea Lucescu l-a avut ca elev la Inter Milano în stagiunea 1998-1999.
- În toamna lui 2001, Ronaldo a jucat în dubla Inter - FC Braşov din Cupa UEFA, italienii câştigând ambele manşe cu 3-0.
- În 2006, „Fenomenul" a jucat ambele meciuri dintre Steaua şi Real Madrid (1-4 şi 0-1) din grupele Ligii Campionilor.

Aur pentru Federaţia lui Mircea Sandu!

Conform contractului pe care l-a semnat cu sud-americanii, FRF a obţinut posibilitatea de a vinde drepturile TV ale meciurilor cu Brazilia şi Columbia (n.r.: 11 iunie) în România. „Vom face un pachet de trei partide, alături de cel cu Argentina, din august", a dezvăluit recent directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu. Astfel, în contextul retragerii lui Ronaldo, încasările ar putea creşte mult peste un milion de euro, cât se estimase iniţial.

616 meciuri a jucat Ronaldo în toată cariera, dintre care 97 în tricoul Braziliei.

420 de goluri a marcat Ronaldo din 1993 până astăzi, 62 pentru „Selecao".

15 goluri a înscris Ronaldo la Mondiale, ultimul în 2006, record în istoria turneelor finale!

19 trofee a cucerit brazilianul în carieră cu Cruzeiro, PSV, Barcelona, Inter, Real Madrid, Corinthians şi naţionala ţării sale.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite