România cu picioare de lut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romania - Belarus
Romania - Belarus

Oricât de bine ai juca în atac, fără o apărare decentă n-ai nici o şansă. Mutu a înscris de două ori, dar găurile din defensivă le-au permis bieloruşilor să plece cu un egal de pe "Arena Naţională".

Pe un asemenea stadion, şi cand joci prost, ai impresia că joci bine. E doar o impresie, dată de cromatica scaunelor goale? Mai degrabă nu! În multe momente, chiar am jucat bine. În multe faze, chiar am părut vii şi pricepuţi. Am atacat, am făcut presiune pe careul unor bieloruşi hărăziţi fizic mai abitir decât noi, dar clar având mai puţină ştiinţă de fotbal.

Tonul priceperii l-a dat, fireşte, Mutu. Mereu în focul atacului, mereu viu, Briliantul ultimelor noastre necalificări ne-a arătat, dacă mai era nevoie, că atunci când vrea şi poate, nu e departe de galeria marilor jucători ai lumii. Dres după episodul San Marino - în chestiuni lichide, dresul e de multe ori mai important decât consumul propriu-zis - Adi a fost limpede într-o fază de poveste, care a mers pe traseul Sânmărtean-Torje-Mutu, cu o dejucare deşteaptă a ofsaidului şi cu o finalizare ca la antrenament. 1-0 pentru noi, meci la discreţie, cu Torje generos şi inspirit, cu Marica uşor pe călcâie, dar având ceva realizări, cu prinţul Cristea îmbogăţindu-ne sângele albastru şi cu multe ocazii la poarta adversă.

Moţi a gafat ca un copil

Dar când nu ai apărare, stai pe catalige de lut. Moţi a gafat ca un copil, i-a făcut cadou mingea lui Kornilenko, iar acesta a egalat chiar când ne pregăteam să mergem la cabine. Un 1-1 nemeritat, care ne-a atras atenţia că Pantilimon nu apără la City şi-l cam frig mănuşile.

Ne-am repezit din nou pe ei,Mutu a făcut 2-1 din penalty în minutul 52 (fusese faultat tot el) şi se părea că valoarea ne va ieşi la suprafaţă fără emoţii. Am ratat câteva ocazii, Mutu şi-a exersat voleul, păream că-i avem la degetul mic şi că vom aplauda prima victorie românească pe noul stadion.

 "Arena Naţională", casă bântuită

Dar cât e de frumos, Naţionalul pare casă bântuită. Când ne era lumea mai dragă, decarul bielorus Dragunne-a egalat, pe un culoar imens între Raţ şi Moţi, care tot meciul au stat la distanţă de parcă ar fi certaţi.

Păcat de stadion, păcat de public, păcat de atacul nostrum, păcat de coefficient, păcat de tot! Păcat de noi!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite