"România, ţara ţiganilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii italieni au încercat tot felul de tertipuri pentru a-i demoraliza pe fotbaliştii lui Piţurcă, înaintea meciului de ieri Din cauza mizei jocului de aseară, atât politicienii,

Jurnaliştii italieni au încercat tot felul de tertipuri pentru a-i demoraliza pe fotbaliştii lui Piţurcă, înaintea meciului de ieri

Din cauza mizei jocului de aseară, atât politicienii, cât şi presa din Italia au lansat atacuri fără precedent la adresa românilor.

Tensiunea de dinaintea partidei de ieri seară dintre selecţionatele Italiei şi României a generat reacţii rasiste în presa din Peninsulă. Cotidianul "Leggo", distribuit gratuit în toată Italia, a publicat ieri, sub semnătura lui Daniele Molteni, o serie de aprecieri jignitoare la adresa României şi a românilor în general.

Articolul începe cu următoarele consideraţii: "Răzbunarea e pregătită: cei pe care noi vrem să-i alungăm din oraşele noastre vor încerca să ne dea afară de la Euro.

România, cunoscută odată ca ţara vampirilor iar astăzi a ţiganilor, va juca cel mai important meci din istoria ei". Articolul continuă cu o serie de declaraţii ale jucătorilor din ambele tabere şi cu afirmaţia potrivit căreia România nu a câştigat în faţa Italiei de 19 ani, dar atunci a fost într-un meci amical.

"Delir" al unui fost ministru

În plus, Roberto Calderoli, fost ministru al reformei în Guvernul Italiei, actualmente senator în parlament, a comentat pentru "La Stampa" meciul România - Italia.

Membru al unei formaţiuni de dreapta, Calderoli a făcut afirmaţii discriminatorii la adresa "tricolorilor". "Românii? Îi lăsăm să ne bată doar dacă îşi iau ţiganii înapoi. Dacă nu, o să dăm un decret prin care să le anulăm victoria. Mi-ar plăcea ca Italia să câştige doar pentru Donadoni, care este din Bergamo, la fel ca mine", a spus Calderoli.

Avertismente pentru români

Românii din Italia s-au temut de eventualele incidente xenofobe care ar putea apărea cu ocazia meciului de ieri. "O să stăm acasă. Ne vom încuraja echipa în faţa televizoarelor. Nu mergem în piaţă", au scris românii pe forumurile utilizate de imigranţi.

Notând că "la tensiunile politice se adaugă tensiunile sportive", cotidianul "La Stampa" a dezvăluit că, de teama incidentelor xenofobe, autorităţile din Roma nu au montat ecrane în spaţii publice pentru vizionarea meciului Italia - România.

"Voiam să mergem să vedem meciul în piaţă, dar suntem obligaţi să renunţăm. Şi doar pentru a evita eventuale incidente violente", a declarat înainte de meci Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia. "La Roma, mulţi proprietari de terase mi-au spus: <> ", a subliniat Terteleac.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite