Constantini: "România nu mai este ce a fost!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul echipei naţionale a Austriei, Dietmar Constantini, a declarat, marţi, că reprezentativa României nu mai este formaţia de temut din trecut şi, din această cauză, îşi doreşte să obţină cât mai multe puncte în meciul de la Bucureşti.

"Condiţiile acestui meci sunt asemănătoare cu cele de la Klagenfurt. Sunt două echipe noi, faţă de meciul tur, au mai rămas doar doi jucători în cele două echipe. Ca orice echipă care joacă în deplasare, vrem cât mai multe puncte. Nu este bine să lauzi adversarul, însă România este o echipă de clasă internaţională. Este o obişnuită a turneelor finale, dar în prezent lucrurile nu mai stau aşa, cu toate acestea, selecţionata română rămâne una de valoare", a spus Constantini care, întrebat dacă este îngrijorat că a primit gol de la Insulele Feroe, a răspuns: "Sunt bucuros că am marcat 3 goluri, mai bine să fie îngrijorată România, că Franţa a avut 5 mari ocazii de a marca. O să vedeţi măine cine este naţionala Austriei".

Tehnicianul a vorbit şi despre şansele echipei sale de a mai merge le turneul final: "Avem şansele unui outsider, la fel ca şi România. Nu m-am bucurat pentru egalul României de la Paris şi pot spune au căpătat multă încredere şi mă aştept la un meci foarte dificil".

Constantini nu a părut îngrijorat de situaţia deplorabilă a gazonului din Ghencea. "Ştiu că gazonul nu este în cele mai bune condiţii, dar va fi acelaşi teren pentru ambele echipe. Starea terenului nu reprezintă un aspect interesant pentru mine", a afirmat tehnicianul, care s-a referit şi la absenţa lui Mutu la meciul de miercuri: "Mutu este un fotbalist de clasă internaţională şi este un avantaj pentru echipa la care evoluează".

La rândul său, căpitanul Paul Scharner susţine că meciul cu România va fi mult mai dificil decât cel cu Insulele Feroe, în care formaţia lui Constantini s-a impus, scor 3-1. "Ne-am făcut datoria cu Feroe, dar cu România va fi un meci incomparabil mai greu. Trebuie să ne acomodăm şi cu terenul greu şi să ne impunem jocul. România s-a întors de la Paris cu foarte multă încredere, dar aceasta a căpătat-o de când Răzvan Lucescu a devenit selecţioner. Rezultatul cu Franţa poate fi considerat un succes important pentru România, iar din această cauză ne putem considera outsideri maine seară", a spus fotbalistul, care a rămas surprins să afle că Răzvan Lucescu a fost contestat de către conducătorii de cluburi în România după remiza de la Paris.

Mijlocaşul a vorbit şi despre evoluţia bună a reprezentativei Austriei în această campanie de calificare: "Numirea noului selecţioner a adus o schimbare şi în naţionala noastră. Au venit foarte mulţi jucători tineri în lot şi, împreună cu fotbaliştii mai experimentaţi, vom încearca să ne calificăm la CM din 2012".

Întâlnirea dintre România şi Austria, din Grupa 7, va avea loc miercuri, de la ora 20:45, pe stadionul Steaua şi va fi transmisă în direct de Antena 1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite