România a avut o evoluţie extrem de slabă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala României a avut un nivel de joc foarte scăzut. Dar trebuie să ţinem cont şi de valoarea adversarelor. Noi nu putem deocamdată mai mult. Campionatul European, până în faza

Naţionala României a avut un nivel de joc foarte scăzut. Dar trebuie să ţinem cont şi de valoarea adversarelor. Noi nu putem deocamdată mai mult.

Campionatul European, până în faza semifinalelor, a fost o competiţie plină de surprize. Nimeni nu se aştepta ca Turcia şi Rusia să ajungă în semifinale.

Ne aşteptam cu toţii ca Portugalia şi Olanda, aşa cum au pornit, să fie prezente cel puţin în penultima fază a turneului final. Germania este o prezenţă firească. Ca nivel de joc, s-a ridicat la unul normal. S-a observat că jucătorii sunt obosiţi după sezoanele grele avute la echipele de club.

Până acum, mi-au plăcut reprezentativa Spaniei, care este şi favorita mea, şi Olanda, în partidele din grupe. Faptul că trei echipe de pe primele locuri din prima fază nu au reuşit să treacă de sferturi nu a fost cauzat de faptul că şi-au odihnit titularii în ultimele jocuri din grupe.

Au intrat la meciuri prea sigure de victorii şi aceasta e una din cele mai mari capcane în care poţi cădea de unul singur. O echipă care m-a dezamăgit a fost Franţa. Mă aşteptam la mult mai mult decât au arătat. La nivelul de jucători pe care îi avea, trebuiau să facă mai mult. E greu de explicat cum au putut claca în halul acesta.

Naţionala României a avut un nivel de joc foarte scăzut. Dar trebuie să ţinem cont şi de valoarea adversarelor. Noi nu putem deocamdată mai mult. Nu sunt de acord nici cu faptul că am jucat bine cu Italia. Dacă scoatem golul făcut cadou de italieni, lovitura de pedeapsă care ştim cu toţii că nu trebuia să ne-o acorde şi golul anulat lui Toni şi ţinem cont de ocaziile avute de ei, nu mai cred că putem spune că au jucat bine.

Per ansamblu, au avut o evoluţie slabă, au tras de şapte ori la poartă în trei meciuri. Atât putem acum, deocamdată. Să sperăm că experienţa acumulată la acest turneu să prindă bine, iar în calificările pentru Mondialul din 2010 să le folosească şi, odată calificaţi, să avem o evoluţie mai bună. Liderii actualei naţionale sunt Mutu şi Chivu. Deocamdată, nu se poate face o comparaţie între cei de acum şi generaţia noastră, a lui Hagi şi a mea.

Când faci o comparaţie în fotbal, trebuie să vorbească rezultatele. Lăsaţi-i să termine activitatea la echipa naţională, deoarece nu şi-au spus ultimul cuvânt, şi atunci se va putea face comparaţie. Deocamdată, aceste analize sunt pripite.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite