Baresi: „România mi-a marcat destinul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baresi: „România mi-a marcat destinul“
Baresi: „România mi-a marcat destinul“

Căpitanul legendar al lui AC Milan şi-a amintit de meciurile cu Steaua şi cu naţionala noastră. Franco Baresi s-a aflat ieri la Bucureşti în calitate de ambasador al „diavolilor“ în programul Milan Junior Camp, sponsorizat de grupul Intesa Sanpaolo.

Obişnuit cu atmosfera de pe „San Siro“, Baresi a păşit puţin stingher pe terenurile de antrenament din complexul Regie, acolo unde 200 de copii se pregătesc timp de câteva zile în compania unei echipe tehnice a italienilor.

În cariera lui Baresi, România deţine însă un loc aparte. „Cum să nu-mi aduc aminte de finala cu Steaua din 1989, când am câştigat prima Cupă a Campionilor?. De asemenea, am debutat la naţionala Italiei contra voastră, în 1982. România mi-a marcat destinul!“, a spus, nostalgic, Baresi.

Ar antrena în Liga I

Fostul internaţional italian s-a gândit câteva momente înainte de a-şi aduce aminte de Dario Bonetti, fostul său coechipier, actualul tehnician al lui Dinamo.

„Are o mare experienţă şi poate face lucruri bune. Nu-l cunosc ca antrenor, nici pe el, nici pe Bergodi“, a punctat Baresi, care nu ar spune nu unei aventuri în România. “Nu se ştie ce-mi rezervă viitorul”, a adăugat italianul.

„Petrescu e la Urziceni, nu?“

La curent cu tot ce mişcă în fotbalul mondial, Baresi nu a părut surprins de numele proaspetei campioane a României. „Antrenor e Petrescu, nu? E o dovadă a faptului că, dacă se munceşte bine, apar şi rezultatele. Am auzit şi de Trombetta, care ne-a bătut cu CFR Cluj în Italia. Dar ne-am revanşat în retur”, a încheiat Baresi.

Cine e Franco Baresi?

image

- în 20 de sezoane petrecute la Milan, a jucat peste 500 de meciuri în campionatul Italiei.
- are în palmares 6 titluri în Serie A, patru Cupe ale Italiei, trei Cupe ale Campionilor şi un titlu mondial în 1982.
- tricoul cu numărul 6 de la Milan a fost retras după încheierea carierei.
- a fost numit de FIFA printre cei mai buni 100 de fotbalişti din toate timpurile
- a fost condamnat la cinci luni de puşcărie, sentinţă convertită într-o amendă de 5.900 de euro, ca urmare a unor fraude cu picturi.

„Diavoli“ prin tragere la sorţi!

image

Dintre cele 1.200 de aplicaţii pentru Milan Junior Camp, doar 200 de copii au fost desemnaţi prin tragere la sorţi pentru a se antrena în aceste zile în compania unei echipe tehnice de la centrul de copii şi juniori de la AC Milan.

La finalul programului, doi fericiţi câştigători vor avea ocazia să meargă la Milano, pe „San Siro”, alături de alţi copii din peste 30 de ţări.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite