România, campioana antijocului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statistica realizată după faza grupelor arată cât de puţin curaj a avut România la Euro 2008, în meciurile cu Franţa (0-0), Italia (1-1) şi Olanda (0-2). Ne-a fost frică să ne luăm

Statistica realizată după faza grupelor arată cât de puţin curaj a avut România la Euro 2008, în meciurile cu Franţa (0-0), Italia (1-1) şi Olanda (0-2). Ne-a fost frică să ne luăm la trântă cu adversarii din "grupa morţii", iar dovada e numărul şuturilor pe poartă pe care le-am avut la Campionatul European.

România ocupă ultimul loc din cele 16 participante la acest capitol, cu doar şapte şuturi pe poartă. Tot statistica ne arată că echipele care au mers pe cartea atacului, precum Spania, Portugalia, Olanda, Rusia, Croaţia sau Germania, au şi reuşit să se califice în sferturile de finală ale turneului.

Mai mult sau mai puţin surprinzător, România s-a bazat pe Adrian Mutu când a încercat să atace. Cele mai multe acţiuni de atac ale "tricolorilor" au fost iniţiate pe partea jucătorului Fiorentinei.

Naţionala României a terminat Euro 2008 peste Franţa, Grecia, Austria şi Polonia

România a încheiat pe locul 12 într-un clasament neoficial al echipelor participante la Campionatul European. La Euro, ai noştri n-au putut şuta la poartă.

Cu un singur gol marcat în cele trei meciuri din "grupa morţii", România e la retrogradare într-un clasament al şuturilor pe poartă în faza grupelor.

România a şutat în 270 de minute de doar şapte ori spre poarta adversă, având cu 20 de şuturi mai puţin decât liderul din clasament, naţionala Spaniei (24). Adversare din Grupa C stau mult mai bine. Italia a reuşit 14 şuturi pe poartă, iar Franţa 13. Olanda e pe podium la acest capitol, cu 23 de şuturi pe poartă în primele trei meciuri de la Euro.

Pe 12 la general

România ocupă locul 12 într-un clasament neoficial al echipelor participante la turneul final al Campionatului European, cu două puncte acumulate, reuşind să depăşească formaţiile Austriei, Poloniei, Franţei (toate cu câte un punct) şi Greciei (0 puncte), ultima fiind campioana europeană en titre.

Codaşi şi la schimbări

Într-o statistică realizată de site-ul oficial al Campionatului European din Austria şi Elveţia, euro2008.uefa.com, echipa României ocupă ultimul loc într-un clasament al echipelor care au folosit cei mai mulţi jucători. Victor Piţurcă a utilizat 16 jucători din lotul de 23 pe care l-a deplasat la turneul final.

"Tricolorii" au fost depăşiţi şi de formaţiile Cehiei şi Suediei, ambele cu 17 jucători. Primul loc este ocupat, la egalitate, de Olanda şi Croaţia, care au folosit până în prezent 22 de jucători (nu a evoluat al treilea portar).

Am atacat cu Mutu

Deşi a fost considerat una dintre deziluziile României la Euro 2008, Mutu a stat la baza atacurilor "tricolorilor". Românii au avut 37 de atacuri spre poarta adversă, ceea ce înseamnă o medie de 12,33 atacuri pe meci.

Cele mai multe acţiuni de atac au fost iniţiate pe partea stângă, 14, acolo unde a evoluat Mutu, şi 13 pe flancul drept, restul fiind pe axul central.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite