Thierry Henry : Vrea să bată România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Thierry Henry : Vrea să bată România
Thierry Henry : Vrea să bată România

Thierry Henry, vârful de atac al Barcelonei, spune că Franţa vizează primul loc în grupa de calificare la Mondialele din  2010. După ce s-a întâlnit cu Raţ în Supercupa de la Monte Carlo, Thierry Henry îl va revedea pe român peste numai o săptămână, la Paris, la meciul dintre Franţa şi România.

La finalul partidei câştigate de Barcelona, jucătorii lui Guardiola se grăbeau să ajungă de la vestiare la autocar, acolo unde petrecerea deja începuse. Se deschiseseră câteva sticle de şampanie, iar muzica era în toi.

Printre ultimii care au părăsit stadionul Louis II a fost Henry. Presat de colegi, ca pe teren, „Allez Thierry”, atacantul catalanilor a ignorat totuşi chemările coechipierilor şi a stat câteva minute de vorbă cu presa.

 Jucase la Monaco câteva sezoane până să se transfere la Juventus şi apoi la Arsenal, aşa că era practic unul de-al casei. Prima dată despre Şahtior.

“Ucrainienii erau mai avansaţi decât noi în acest sezon, jucaseră mai multe meciuri, campionatul nostru nici nu a început. Ne-am solicitat la maxim rezervele de energie.Oricum, va fi greu de tot în acest sezon, toate echipele vor vrea să ne bată pe noi”, a spus Henry, care a câştigat deja două trofee cu Barcelona în acest sezon, Supercupa Spaniei şi Supercupa Europei.

Nu-l mai doare spatele

Atacantul a spus că se gândeşte acum deja la meciul următor, care va fi sâmbătă, la Paris, cu naţionala lui Răzvan Lucescu, aflat şi el în tribunele lui Louis II. 

“Luni mă voi prezenta la convocarea naţionalei. Avem un meci greu cu România pe care trebuie neapărat să îl câştigăm dacă vrem să ocupăm primul loc în grupă. Ştiu că românii şi-au schimbat echipa şi antrenorul faţă de meciul tur, aşa că trebuie să fim atenţi, mai ales că şi ei au ultima şansă la Paris, trebuie să câştige”, a declarat Henry. 

El joacă la Barcelona pe un post diferit faţă de cel la naţională: “Acolo joc mai avansat, aici sunt pe banda stângă, dar e bine că îl am în spatele meu pe Abidal. Am reuşit să creem împreună câteva faze bune cu Şahtior”.

Henry a mai spus că a scăpat de durerile la tendoane. “A fost primul meu meci în care am jucat toate minutele şi mă bucur că, pentru prima oară în ultimele săptămâni, nu mai am probleme”, a încheiat atacantul francez.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite