Roman, de la Putna la naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul braşovean a ajuns de pe coclaurile Ligii a V-a la prima reprezentativă a României. La 15 ani, el juca pentru Bradul Putna. Povestea lui  Mihai Roman, mijlocaşul lui FC Braşov convocat în premieră la naţională, începe la Putna, localitate celebră pentru mănăstirea care atrage mii de turişti anual.

„E nebun după fotbal şi are mult prea mult bun simţ”, mărturiseşte primul antrenor al lui Roman de la Putna, Ciprian Creţan. La 15 ani, Mihai a ajuns la echipa de Liga a V-a din Putna, Bradul, de mână cu fratele său mai mare, Ovidiu, care pe atunci juca în Divizia C.

„Era cât o mână de om, dar îi plăcea mult să dribleze. A avut norocul să debuteze pentru că a întârziat echipa adversă la un meci oficial şi am jucat un amical în loc. N-a avut o copilărie tocmai roz. Fratele lui îl ajuta cu echipament şi încălţări.

Mihai n-avea loc nici în maşina cu care făceam deplasările. Stătea în spatele şoferului, pe bagaje”, îşi continuă povestea Creţan. „Bucovineanul” sau „Mişu”, cum este alintat Roman de apropiaţi, nu a sărit nicio etapă. A început de jos şi a trecut pe la toate eşaloanele, însă cel mai mult l-a marcat perioada de la Putna.

O moaşă i-a pus piciorul la loc

image

Roman (primul din stânga, rândul de jos), când evolua la Putna



„Aveam 15 ani şi un metru şi un pic, nu voia nimeni să rişte cu mine. Până când m-au băgat într-un meci şi am dat patru goluri, dintre care unul din foarfecă”, îşi aminteşte Mihai. Puştiul blonduţ devenise un adevărat coşmar pentru amatorii din divizia „Onoare”.

„La un meci în deplasare s-au supărat adversarii atât de tare pe mine încât m-au alergat, m-au lovit, iar apoi m-au aruncat în tribună, unde m-au bătut şi fanii locali”, mărturiseşte Roman, completat şi de fostul său tehnician: „L-a faultat unul atât de rău, încât i-a sucit piciorul şi a trebuit să-l ducem la o moaşă în sat să-i tragă piciorul înapoi!”.

Cinci lucruri inedite despre Mihai Roman

Deşi nu-i place să conducă, Mihai deţine o Skoda Fabia pe care o foloseşte mai mult viitoarea sa soţie, Anuţa
Duminică face cununia civilă, însă nunta cu Anuţa va avea loc abia peste doi ani 
Îi place să gătească şi se consideră un bun bucătar
Este un fan al cartofilor prăjiţi şi preferă sucurile naturale
În afară de bere, nu consumă niciun fel de băutură alcoolică şi
este nefumător

Trebuia să joace futsal

image

Mihai Roman



În cariera lui Mihai a existat un moment de cumpănă, pe când acesta nu ajunsese încă sub Tâmpa. „Am fost la un pas să mă las de fotbal. Vroiam să mă bag la futsal la MCA Bucureşti şi urma să semnez un contract pe cinci ani. În cele din urmă am ales să nu o fac şi să continuu cu fotbalul mare!”, rememorează Roman decizia pe care a luat-o.

Roman îl are ca idol pe spaniolul Xavi şi crede că poate alerga la fel de mult ca acesta. Capacitatea sa deosebită de efort şi-a dezvoltat-o încă de pe vremea adolescenţei.

„Îl puneam să alerge în plus şi îi spuneam că o să aibă nevoie de condiţie fizică în Liga I, dar el nu credea că o să ajungă acolo”, spune Creţan despre el, adăugând: „Niciodată nu supără pe nimeni şi este extrem de cuminte.

Nu o sa-l vedeţi prin discoteci, e plictisitor din punct de vedere al vieţii extrasportive. De exemplu, chiar şi de la nunta fratelui său, Ovidiu, a plecat la miezul nopţii să se culce. Aşa e şi fratele lui de 16 ani, Andrei, care acum joacă tot la Bradul Putna, la juniori”, îşi încheie povestea, amuzat, primul antrenor al lui Roman.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite