Robben, urmaşul lui Zidane!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Execuţia lui Robben (în stânga) a amintit de o altă reuşită fabuloasă, cea a lui Zidane din finala cu Bayer Leverkusen
Execuţia lui Robben (în stânga) a amintit de o altă reuşită fabuloasă, cea a lui Zidane din finala cu Bayer Leverkusen

Bayern München s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor după un meci nebun cu Manchester, în care olandezul Robben a marcat dintr-un voleu „á la Zidane“. Sir Alex Ferguson a fost extrem de nervos după meciul cu Bayern, acuzând echipa germană că a apelat la măsuri neortodoxe.

Cine se aştepta ca Bayern să revină în joc de la 3-0 şi pe deasupra să mai şi obţină calificarea ? Răspunsul e simplu: toţi nemţii! Restul lumii nu, pentru că United a început în forţă şi părea că va zburda pe teren tot meciul, mai ales că îşi trecuseră în cont trei goluri în doar 41 de minute. Reuşita lui Olici a părut întâmplătoare şi în nici un caz nu prevestea dezastrul.

Doar că, rămaşi în 10 după eliminarea lui Rafael, englezii au scăzut mult ritmul. Iar dacă nemţii domină, nemţii marchează. Au făcut-o printr-un olandez, pe care Real Madrid l-a dat afară şi care şi-a găsit momentul cel mai potrivit să înscrie golul sezonului în Ligă. Mingea centrată din corner de Ribery îl găseşte pe Robben la marginea careului care „o îngroapă", cum spun fotbaliştii, în plasa porţii lui Van der Sar.

Dispută Între Ferguson şi Van Gaal

.

Un gol magnific, asemănat imediat cu reuşita lui Zidane în finala din 2002, dintre Real Madrid şi Bayer Leverkusen. Cel mai puţin impresionat de execuţia olandezului a fost la final antrenorul „diavolilor roşii".

„Nemţii au jucat tipic lor. Rafael e tânăr şi neexperimentat, dar ei i-au forţat eliminarea, încercuindu-l imediat pe arbitru. Eliminarea ne-a costat meciul, cu 11 oameni în teren Bayern nu s-ar fi calificat niciodată", a spus, frustrat Sir Alex Ferguson. Van Gaal i-a dat imediat replica: „Credeam că Anglia e ţara corectitudinii, dar eu nu văd aici fair-playul. Oricum, pentru Bayern, eliminarea lui Manchester stinge aproape în întregime setea de revanşă după finala nebună din 1999, în care englezii au revenit miraculos.

.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite