Rivalii de-o viaţă au căzut la pace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
James Milner (în alb) şi Frank Ribery, într-un duel surd la mijlocul terenului
James Milner (în alb) şi Frank Ribery, într-un duel surd la mijlocul terenului

Anglia şi Franţa au încheiat la egalitate, scor 1-1, un meci plictisitor în bună măsură. Golurile lui Lescott şi Nasri au mai scos partida din amorţeală

Pe o căldură neobişnuită, Franţa şi Anglia s-au întâlnit la Doneţk, acasă la Şahtior şi la Mircea Lucescu. Probabil că un meci al „minerilor" ar fi avut mai mult succes pentru că foarte multe din cele 50.000 de locuri de pe „Donbass Arena" au rămas goale. Şi nici măcar politicienii nu au venit la poze, continuând protestul faţă de tratamentul la care este supusă Iulia Timoşenko în închisoare.

Personajele meciului, jucătorii lui City

N-a lipsit însă antrenorul nostru de la Şahtior, care a făcut oficiile de gazdă. „Mă declar neutru pentru că sunt prieten cu antrenorul Angliei, Roy Hodgson, iar francezii stau la noi. M-am şi salutat cu Mexes, cu Nasri, foştii mei adversari din Liga Campionilor", a ţinut să amintească „Il Luce".
Din tribune s-a auzit frecvent „Rusia, Rusia!", semn că forţa fostului imperiu e încă dominantă. Pe teren, Franţa s-a străduit să-şi respecte statutul de favorită în faţa unui adversar, Anglia, care în ultimele decenii vine la fiecare turneu cu pretenţii de primadonă, dar n-are bani de taxi să se întoarcă acasă.

„Cocoşii" au fost mai prezenţi în jumătatea adversă, dar au tremurat la o ocazie, ce-i drept, foarte mare, a lui Milner. Lansat de Ashley Young, mijlocaşul l-a depăşit şi pe Lloris, dar a tras pe lângă.  Pe fundalul de presiune surdă a Franţei, căpitanul Gerrard a bătut perfect o lovitură liberă, iar centrarea lui Stevie G  a ajuns direct pe capul lui Joleon Lescott, fundaşul lui Manchester City. „Klingonianul" Angliei a găsit plasa, 1-0 pentru Anglia!

Schimbări tardive ale antrenorilor

Franţa n-a lăsat scutul şi a ieşit la lumină tot cu ajutorul unui fotbalist de la Manchester City, Samir Nasri. Acesta se lăudase înaintea partidei că îi ştie slăbiciunile coechipierului său din poarta Angliei, Joe Hart, şi şi-a întărit afirmaţiile cu un şut la colţul scurt din marginea careului: 1-1!
În partea a doua, Les Blues au regizat desfăşurarea partidei, în vreme ce englezii s-au mulţumit cu un rol de figuranţi. Anglia a bătut primul corner în minutul 49 şi a avut o posesie mult inferioară Franţei, bazându-se mult pe fazele fixe.

Totuşi, nici jucătorii lui Laurent Blanc nu au fost extrem de insistenţi, părând că se mulţumesc cu egalul. Un egal care momentan le satisface pe amândouă, dar care s-ar putea ca la finalul grupei să fie fatal măcar uneia dintre echipe. Cert e că momentele de sclipire au fost rare, iar jocul a lâncezit în cel mai mult timp. O vină o au şi selecţionerii, care s-au încăpăţânat să-i ţină pe bancă până pe finalul partidei sau chiar să-i ignore pe Ben Arfa, Menez, Walcott, Defoe sau Giroud, fotbalişti care ar fi putut să lumineze jocul.

Franţa 1
Lloris - Debuchy, Mexes, Remi, Evra - Cabaye (Ben Arfa 85), A. Diarra, Malouda (Martin 85) - Nasri, Benzema, Ribery. Antrenor: Laurent Blanc
Anglia 1
Hart - G. Johnson, Terry, Lescott, A. Cole - Milner, Gerrard, Parker (Henderson 78), Oxlade-Chamberlain (Defoe 77) - Young, Welbeck (Walcott 89). Antrenor: Roy Hodgson
Goluri: Nasri 39 / Lescott 30

Stadionul:  Donbass (Doneţk) 30.000
Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia)

Franţa, neînvinsă de 22 de meciuri
În septembrie 2010, Franţa pierdea acasă cu Belarus. De atunci, au urmat 22 de meciuri, înclusiv cel de aseară în care Les Blues nu au cunoscut gustul înfrângerii.

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite