Rio Ferdinand, noul căpitan al Angliei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rio Ferdinand (dreapta) este noul "John Terry" al naţionalei Angliei
Rio Ferdinand (dreapta) este noul "John Terry" al naţionalei Angliei

Fabio Capello a decis cine îi va lua banderola lui John Terry. Nu este colegul său de la Chelsea, Frank Lampard, nici căpitanul lui Liverpool Steven Gerrard, ci „băiatul rău" de la Manchester United, Rio Ferdinand.

Când i-a înmânat banderola de căpitan lui John Terry, în august 2008, Capello l-a numit pe Rio Ferdinand vice-căpitan, iar Steven Gerrard devenea a 3-a opţiune. "Când l-am ales căpitan pe John Terry, am selectat un vice-căpitan şi de asemenea o a treia variantă. Nu am niciun motiv să schimb acea decizie", a declarat Capello.

Terry şi-a pierdut rolul de căpitan după întâlnirea de vineri cu selecţionerul Angliei, care nu a putut închide ochii la escapadele amoroase ale fundaşului de la Chelsea.

Rio Ferdinand are un trecut tumultous, cu apariţii în ziarele de scandal, din cauza unor casete video cu scene de sex alături de coechipierii săi, conducerea maşinii în stare de ebrietate, până la o suspendare de 8 luni, din cauza neprezentării la un test anti-doping. El rata atunci din cauza suspendării prezenţa la EURO 2004.

Ferdinand îşi asumă greşelile tinereţii, dar susţine că acum s-a maturizat. ''Nu mi-e ruşine să spun că am făcut greşeli în timp ce mă maturizam. Poate voi greşi din nou în viitor, dar sper să nu fie greşeli care m-au costat atât de mult în trecut. Acum sunt mai înţelegător şi maturitatea face parte din asta. Am o familie tânără şi cred că fiecare are urcuşuri şi coborâşuri în carieră, în viaţă'', declara Ferdinand într-un interviu anul trecut.

El a fost cel mai tânăr fundaş care a debutat pentru Anglia, în 1997, şi a făcut parte din lotul pentru CM 1998. A ratat apoi EURO 2000, când selecţionerul Kevin Keegan nu l-a convocat. În 2002, Rio Ferdinand a ajuns de la Leeds United la Manchester United, unde Alex Ferguson i-a încredinţat banderola de căpitan.

Sursa: Agerpres

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite