Rinat Ahmetov: „Mircea Lucescu a făcut din Şahtior o echipă respectată în Europa!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu alături de patronul lui Şahtior, Rinat Ahmetov (dreapta). Foto: EPA
Mircea Lucescu alături de patronul lui Şahtior, Rinat Ahmetov (dreapta). Foto: EPA

Patronul lui Şahtior Doneţk a fost extrem de fericit după meciul pe care echipa sa l-a câştigat cu 2-0 în faţa lui Sporting Braga. Miliardarul a declarat că toate meritele pentru calificarea în premieră în primăvara Ligii Campionilor îi aparţin lui Mircea Lucescu, care a făcut din Şahtior, un nume respectat în Europa.

"Nu am stabilit încă niciun obiectiv pentru că vrem să celebrăm această remarcabilă performanţă. Ne vom bucura de acest sezon, deoarece am terminat pe primul loc al grupei în Liga Campionilor, conducem în campionatul intern şi suntem puternici şi în Cupa Ucrainei. Astăzi, vreau să le mulţumesc jucătorilor, care au făcut o treabă bună. Vreau să le mulţumesc soţiilor, părinţilor, fraţilor, surorilor şi tuturor prietenilor lor. Vreau să-i mulţumesc lui Mircea Lucescu, care, în mare, a creat această echipă de la zero, investind în ea sufletul şi inima sa. Şi dacă astăzi suntem respectaţi în Europa, acesta este numai meritul lui Lucescu şi al stafului său", a spus Ahmetov, citat de prosport.ro.

Acesta a mai adăugat că a avut permanent încredere în tehnicianul român, chiar şi atunci când lucrurile nu au mers tocmai bine.

"Pot să spun că am avut întotdeauna încredere în Lucescu, pentru că am văzut cum munceşte şi că este profesionist şi serios în tot ceea ce face. Este un antrenor foarte puternic, de care Şahtior are nevoie pentru a deveni şi mai respectată în Europa. Niciodată nu m-am îndoit de acest lucru. Desigur, am fost uneori supărat la fel ca fanii. Dar diferenţa între mine şi alţii este că eu nu am dreptul la un comportament emoţional. Uneori, simţim presiunea celor care spun că antrenorul trebuie înlocuit. Dar eu cred că trebuie să avem răbdare şi, poate, un anumit curaj de a ne asuma responsabilitatea şi a spune: Cred în tine şi vom înfrunta acest drum dificil împreună. Şi i-am spus lui Lucescu: Mister, cred în tine şi îşi ofer această şansă să ajungi să fii ovaţionat în picioare de fani", a încheiat patronul „Minerilor”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite