Schuster: "Ribery va juca la Real Madrid din vară!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul german Bernd Schuster, fost jucător şi antrenor al echipei Real Madrid, a declarat că este sigur de transferul internaţionalului francez Franck Ribery, în vara anului 2010, de la FC Bayern München la gruparea din capitala Spaniei, informează cotidianul bavarez tz.

Contractul dintre Bayern şi Ribery expiră în vara anului 2011, însă tehnicianul (liber de contract) este convins că mijocaşul va mai sta doar câteva luni la clubul bavarez: "Din vara anului 2010, Ribery va juca la Real Madrid. E un lucru cert; altfel, Bayern nu va mai încasa niciun ban pentru el. Pentru mine, acest subiect nu este de comentat. Transferul este rezolvat".

Bernd Schuster, 50 de ani, a fost jucător la Real Madrid în perioada 1988-1990 şi antrenor în ediţia 2007-2008, când a cucerit campionatul Spaniei şi Supercupa Spaniei. Acum, locuieşte în capitala Spaniei împreună cu iubita sa, Elena.

"Aici, în Spania, este aşteptată sosirea lui Ribery în vară. Dacă unui jucător îi intră o astfel de idee în cap, atunci aşa se va şi întâmpla. Şi este dorinţa lui Ribery să se transfere la Real Madrid", a comentat Schuster.

Deşi Ribery (26 de ani) spune că, din punctul său de vedere, orice este posibil, agentul său, Alain Migliacio, afirmă că francezul va părăsi Germania: "Franck nu vrea să îşi prelungească şederea la formaţia germană. Asta cu siguranţă".

Preşedintele clubului FC Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, a precizat că el şi colegii săi vor face tot ce este posibil pentru a-l păstra pe Ribery şi după 2011: "Ţelul nostru nu este să-l păstrăm pe Ribery doar până în 2011, ci şi mai departe. Opţiunea noastră este clară: Ribery trebuie să rămână! Chiar şi el a spus că nu exclude posibilitatea prelungirii contractului cu Bayern".

Preşedintele Consiliului de Supraveghere al grupării bavareze, Uli Hoeness, declarase că Ribery va fi vândut în 2010, dacă nu îşi va prelungi contractul.

Jucătorii doresc rămânerea francezului la FC Bayern, considerându-l un om important pentru echipă. "Cu Franck pe teren, calitatea jocului nostru creşte. E un fotbalist de clasă mondială. Chiar dacă intră de la început sau pe parcursul unei partide, el poate decide meciul", a declarat internaţionalul Philipp Lahm.

Sosit la FC Bayern tocmai de la Real Madrid, în anul 2009, şi olandezul Arjen Robben (care joacă pe aceleaşi posturi ca Ribery) crede că francezul ar trebui să rămână la München: "Este alegerea sa. Dar eu sper să rămână. Aici este un mare star, la Real ar fi doar unul dintre ceilalţi. Pe de altă parte, cele două echipe sunt de valori apropiate".

Directorul sportiv Christian Nerlinger a spus, miercuri, că echipa sa are, oricum, cel mai bun atac din Europa: "Avem cel mai bun compartiment ofensiv dintre toate echipele europene. Nu aş face schimb cu niciun club, în ceea ce-i priveşte pe atacanţii noştri".

Deşi Ribery nu a mai jucat în ultimele luni, din cauza problemelor medicale, Bayern a marcat 17 goluri în ultimele cinci meciuri de campionat şi patru goluri pe terenul echipei Juventus Torino, în ultima etapă a grupelor din Liga Campionilor

Sursa: MEDIAFAX

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite