Rezerve de carton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alternativele Stelei pentru posturile de titulari s-au făcut de râs în faţa Sportului Studenţesc în Cupa României, iar patronul Gigi Becali anunţă restructurări în lotul roş-albaştrilor. Înfrângerea cu 0-2 în faţa Sportului şi eliminarea din com­petiţie au demon­strat că Steaua nu are un lot pe măsura pretenţiilor unei echipe de Liga Campionilor.

Lotul stelist lărgit numără 31 de jucători. În afara celor 18 trecuţi pe foaia de joc, ceilalţi joacă temporar sau permanent la Steaua II, echipă aflată în liga a treia.

În meciul din Cupa României contra Sportului, Steaua s-a bazat exclusiv pe rezerve şi pe fotbalişti precum Ionescu şi Pedriel, care au îmbrăcat pentru prima oară tricoul roş-albastru. Rezultatul a fost dezastruos, demonstrând încă o dată, după eşecurile din Cupă din trecut cu Rapid II sau „U” Cluj, că Steaua nu are echipa a doua.

Antrenorul Marius Lăcătuş a fost deranjat de atitudinea jucătorilor săi: „Cred că nu sunt prea multe de spus vizavi de rezultat şi de evoluţia noastră. Când intri pe teren şi crezi că simpla ta prezenţă rezolvă meciul, se dovedeşte că fotbalul te pedepseşte. Ceea ce mă doare cel mai mult este atitudinea unor jucători. Ar trebui să se respecte în primul rând pe ei”, a spus Lăcătuş.

Pleşan, spre Steaua II

La Urziceni au jucat, marţi, şi jucători aduşi cu pretenţii de titulari precum Golanski, Pleşan, Rada şi Neaga, fără însă să poată schimba ceva. Cel mai „şifonat” a ieşit Mihăiţă Pleşan, care a fost criticat dur de patronul Gigi Becali: „El nu făcea nimic, dar se credea şi profesor la un moment dat. Sunt supărat pe Pleşan şi este posibil să ajungă la echipa a doua”. Înfrângerea cu Sportul l-a lămurit pe Becali în privinţa lotului de jucători. „S-a văzut valoarea rezervelor. Vom vedea ce facem”, a declarat Becali ameninţător.

Dinamo şi CFR, salvate de titulari

Rivalele Stelei din Liga I, Dinamo şi CFR Cluj, au apelat la aceeaşi strategie, abordând partidele de Cupă cu echipe compuse din rezerve.

CFR a fost la un pas să fie eliminată de U Cluj, dar a apelat la titularii Trică, Didi şi Peralta care au marcat şi au salvat echipa.

La fel s-a întâmplat şi cu Dinamo, care a reuşit să egaleze pe FCM Târgu Mureş doar după ce l-a introdus în teren pe Ionel Dănciulescu. Victoria „câinilor” a fost adusă de un alt obişnuit al primului „11”, Gabi Boştină.

Situaţia fotbaliştilor din lotul lărgit al Stelei

Jucătorii de nivelul echipei Steaua

Robinson Zapata, George Ogăraru, Dorin Goian, Sorin Ghionea, Pawel Golanski, Mirel Rădoi, Ovidiu Petre, Szekely, Toja, Bănel Nicoliţă, Petre Marin, Florin Lovin, Tiago Gomes, Bogdan Stancu, Emeghara, Semedo, Dayro Moreno.

Jucători care mai au nevoie de jocuri la Steaua

Pedriel, Andrei Ionescu, Kapetanos, Ionuţ Rada, Ochiroşii, Lucian Filip, Vlad Rusu. (ultimii doi de la Steaua II)

Jucători care nu au loc la Steaua

Cornel Cernea, Cosmin Vâtcă, Eugen Baciu, Mihăiţă Pleşan, Abel Moreno, Arthuro, Adrian Neaga. 

Echipa Stelei în meciul cu Sportul Studenţesc

Vâtcă – Golanski (46 Ghionea), E. Baciu, Rada, Filip – Pleşan (80 V. Rusu), Tiago – B. Stancu, A. Ionescu (64 Ochiroşii), Neaga – Pedriel.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite