Revine coşmarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adversara roş-albaştrilor din Liga Europa l-a adus pe McClaren, fost antrenor la Middlesbrough la semifinala Cupei UEFA din 2006.

Steliştii au, începând de ieri, un nou motiv să se teamă de confruntarea cu olandezii de la Twente Enschede, din 16-imile de finală ale Ligii Europa (16 şi 23 februarie).

Deşi echipa e pe locul 3 în campionat, la cinci puncte de liderul Alkmaar, conducerea batavilor a anunţat că tehnicianul Co Adriaanse va fi înlocuit cu englezul Steve McClaren (50 de ani). Motivul? Adriaanse nu se mai înţelegea cu jucătorii de la Twente. Succesorul său e o mai veche cunoştinţă a roş-albaştrilor. McClaren era antrenorul lui Middlesbrough de la celebra semifinală de Cupa UEFA, câştigată dramatic împotriva Stelei, în urmă cu şase ani.

Două remize în 2009

Fostul selecţioner al Angliei a fost antrenorul lui Twente şi în perioada 2008-2010, când s-a mai întâlnit cu Steaua în grupele Ligii Europa. Atunci a reuşit să obţină două remize, 0-0 şi 1-1, ambele în 2009. McClaren a pregătit-o ultima dată pe Nottingham Forest, de unde a plecat în noiembrie 2011.

Deşi Steaua va întâlni un adversar puternic, care pe deasupra are pe bancă un nume cu un CV destul de bun, Ilie Stan e optimist. „E normal să fim favoriţi în meciurile cu Twente. E clar că «Arena Naţională» va fi plină, poate or să fie mai mulţi suporteri decât la meciul cu AEK Larnaca. Echipa are nevoie de acest imbold şi sper să nu-i dezamăgim pe fani", a  afirmat tehnicianul roş-albaştrilor.

Steve McClaren

Realizări

- Cu Middlesbrough a câştigat Cupa Ligii Angliei şi a ajuns în finala Cupei UEFA.
- A câştigat cu Twente campionatul Olandei.

Eşecuri

- Ca selecţioner al Angliei, a ratat calificarea la Euro 2008.
- A dezamăgit la Wolfsburg, fiind dat afară destul de repede.
- În noiembrie 2011 şi-a dat demisia de la Nottingham Forest (liga a doua engleză), adunând doar opt puncte în zece etape.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite