Respiră ajutat de aparate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea de sănătate a lui Mihăiţă Neşu este în continuare precară. Pentru că vertebra gâtului este ruptă în două locuri nu poate respira normal. Fundaşul este conştient, dar nu-şi simte încă mâinile şi picioarele. Coechipierii „Bişonului“ au vrut ieri să meargă la spital, dar doctorii le-au transmis că nu este momentul vizitelor. Doar preşedintele clubului a intrat, dar a stat câteva secunde.

Starea de sănătate a fotbalistului român Mihăiţă Neşu este în continuare una critică. Doctorii Centrului Medical Universitar din Utrecht nu se grăbesc să dea verdicte. „Situaţia e încă foarte gravă şi este imposibil de estimat care vor fi consecinţele. Operaţia nu a evidenţiat existenţa unei paraplegii complete sau incomplete. Pentru a putea vedea exact, era nevoie să expui măduva, iar acest lucru ar fi mărit riscul infecţiei", a spus Goedegebuure pentru cotidianul batav „De Telegraaf".

Nu primeşte vizite

Această stare de incertitudine şi-a pus din plin amprenta şi asupra coechipierilor lui Neşu de la FC Utrecht. „Am vorbit cu băieţii înainte de antrenament. Erau toţi îngrijoraţi. Toţi cereau detalii de la medicul nostru", a spus Fooke Booy, directorul tehnic al FC Utrecht, pentru „Adevărul". Booy a încercat să le refacă moralul jucătorilor: „Gândurile noastre se îndreaptă acum spre Mihai, dar sportul nu aşteaptă. Avem un meci duminică şi, chiar dacă echipa e căzută, trebuie să ne antrenăm".

La Utrecht a ajuns ieri la prânz şi tatăl „Bişonului", Mircea Neşu. El a fost preluat chiar de la aeroport de un trimis al clubului batav, desemnat să stea la dispoziţia românului. „Avem grijă de familia lui, care este aici. Am vorbit şi la Ambasada României tocmai ca să le punem la dispoziţie tot ce au nevoie", ne-a explicat Booy.

Cu inima cât un purice, Neşu senior a mers direct la spital pentru a-l vedea pe Mihăiţă, dar şi pentru a afla direct de la doctorii olandezi care este situaţia băiatului de 28 de ani. Şi colegii lui Mihăiţă au vrut să meargă la clinică, dar n-au fost lăsaţi. Excepţie a făcut doar Jan Willem van Dop, preşedintele lui Utrecht, care a fost lăsat pentru mai puţin de un minut să-l vadă pe jucător. „A fost cu el câteva momente. Medicii ne-au spus că nu este momentul vizitelor acum.  Însă el este pe mâini foarte bune. Sperăm şi ne rugăm să se recupereze cât mai repede", a mai spus Booy.

Portarul şi căpitanul lui Utrecht, Michel Vorn, este consternat de accidentarea lui Mihăiţă. „Ştim că din cauza vertebrei gâtului, care este ruptă în două locuri, Mihai nu poate respira bine şi este la aparate. Încă nu mişcă mâinile şi picioarele. E foarte trist pentru noi, ca echipă, să-l ştim aşa".

Schut nu mai poate juca fotbal

Cu două zile înainte de accidentul lui Neşu, Vorn a fost la Milano, unde, printre altele, a vorbit şi cu Chivu. Unul dintre subiectele discuţiei a fost accidentul la cap al căpitanului naţionalei: „Şi peste două zile a apărut această accidentare a lui Neşu. Incredibil", a adăugat Vorn, cu vocea stinsă.

Alje Schut, fotbalistul care a căzut peste Neşu şi l-a accidentat, n-a venit ieri la antrenament. „A rămas acasă. Este foarte trist. El joacă de la 18 ani la Utrecht. Fiind un veteran al echipei, vă daţi seama ce simte. Ne-a spus să nu mai contăm pe el pentru meciul de duminică cu Alkmar", a conchis Vorn pentru „Adevărul".

Schut suferă cu atât mai mult cu cât el a fost „martor" şi la moartea lui Di Tomasso, alt fotbalist care a jucat la olandezi, decedat în somn în urmă cu şase ani „Di Tomasso a fost prietenul lui, a suferit enorm atunci. Situaţia se repetă acum, pentru că se simte vinovat", a conchis Booy.

"E şocant. Astfel de accidente nu se întâmplă în fotbal. Se mai petrec uneori la rugby, dar nu în fotbal. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla cu Mihai este să nu-şi mai poată mişca mâinile şi picioarele vreodată."
Fooke Booy
director tehnic FC Utrecht

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite