Reprezentanţii FIFA au vizitat stadionul Maracana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii FIFA au vizitat celebrul stadion Maracana din Rio de Janeiro, pentru a pune la punct, împreună cu reprezentanţii guvernului statului brazilian Rio şi cei ai comitetului local de organizare, toate detaliile legate de finala viitoarei Cupei Mondiale, programată pe 13 iulie 2014 în templul fotbalului brazilian.

Lucrările pentru modernizarea cunoscutei arenei - unde 5.500 de muncitori se rotesc zi şi noapte - 'sunt în avans faţă de calendar şi finalizate în proporţie de 66 la sută, urmând să se încheie în luna februarie', a afirmat viceguvernatorul statului Rio, Luis Fernando Pezao. Nimic nu este lăsat la voia întâmplării, de la intrarea jucătorilor şi locul în care vor fi plasaţi fotografii pe teren, la modul în care va fi asigurată securitatea celor 79.000 de spectatori şi, mai ales, cum vor putea fi aceştia evacuaţi în doar opt minute, în caz de urgenţă, aşa cum stipulează normele internaţionale.
Noul Maracana, a cărui modernizare va costa 430 milioane dolari, urmează să găzduiască patru meciuri de la Cupa Confederaţiilor programată în iunie 2013 şi şapte partide din cadrul Cupei Mondiale 2014, inclusiv finalele celor două competiţii.

De asemenea, tot pe această arenă vor avea loc ceremoniile de deschidere şi închidere cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Rio, din anul 2016. Acest stadion mitic, care a găzduit finala Cupei Mondiale din 1950 - cu 120.000 de spectatori în tribune, pe atunci - va fi dotat cu 360 de camere de supraveghere, 405 ecrane de securitate şi 2.940 difuzare, centrul de comandă şi control urmând să fie inaugurat în martie 2013.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite