Remiza care a adus respect Stelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul Fiorentinei, Cesare Prandelli, a recunoscut că echipa din Ghencea a fost mai bună. Vicecampioana Ligii I a remizat, scor 0-0, la Florenţa, la capătul unui meci în care a demonstrat că are valoare de Liga Campionilor.

Steaua a obţinut primul punct în Grupa F a Ligii Campionilor pe terenul echipei italiene Fiorentina. Jocul prestat de români a stârnit admiraţia tehnicianului toscan Cesare Prandelli. „După ce Steaua a avut două şuturi periculoase, ne-am cam pierdut încrederea. Am întâlnit o echipă care a jucat, care ne-a atacat foarte mult. Cred că este o echipă poate şi mult mai bună ca noi. Cred că rezultatul este unul just”, a spus Prandelli.

Deşi înainte de meci jucătorii toscani vorbeau numai de victorie, după partidă italienii erau mulţumiţi că nu au pierdut: „Trebuie să recunoaştem că şi Steaua ar fi putut, la fel de bine, să câştige. Acest 0-0 este un rezultat corect. Rămânem calmi, deşi sunt conştient că trebuie să ne îmbunătăţim jocul”, a declarat fostul jucător al lui AC Milan, Alberto Gilardino.

Mutu dă vina pe ghinion

Atacantul român al Fiorentinei, Adrian Mutu, a spus că echipa sa a ratat prea multe ocazii de gol. „Toată lumea a fost responsabilă pentru ce s-a întâmplat în acest joc. Am avut şi ghinion pentru că am atacat poarta adversă în multe rânduri, ne-am creat ocazii, dar am şi ratat mult. Recunosc că şi eu am ratat mult, dar am făcut tot posibilul să înscriu”, a spus Mutu.

„Briliantul” a fost înjurat şi fluierat copios de cei 2.000 de fani români prezenţi în tribune. Mutu a inflamat spiritele după ce înainte de meci a declarat că va dedica dinamoviştilor eventualele goluri pe care le va marca.

Piţurcă: „Steaua a pierdut două puncte”

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, a fost prezent în tribunele stadionului Artemio Franchi. Tehnicianul este de părere că Steaua a scăpat victoria printre degete.

„După  ocazii, Steaua a pierdut două puncte. Rezultatul ne ţine în cursa pentru calificare, dar este esenţială victoria cu Lyon. Mutu este în creştere de formă şi va trece repede peste această perioadă. El este întotdeauna nervos pentru că nu reuşeşte să înscrie. Am văzut că a încercat mult. Rădoi se autodepăşeşte la fiecare meci. Goian a fost excelent la fel ca şi Ogăraru sau Bănel”, a declarat Piţurcă.

Marius Lăcătuş, lăudat de presa italiană

Cotidianul „Gazzetta Dello Sport“ a remarcat jocul făcut de Steaua sub comanda antrenorului Marius Lăcătuş (foto, alături de fotbalistul Bogdan Stancu), care, ca jucător, a îmbrăcat timp de un sezon tricoul Fiorentinei. Dintre stelişti, ziariştii italieni l-au lăudat pe portughezul Semedo.

„Determinarea de la început face diferenţa, şi ocaziile au apărut rapid, evident cu Mutu şi Gilardino, susţinuţi bine de Montolivo. Dar românii nu s-au născut ieri. Cea mai bună apărare este atacul, şi Steaua a început să fie periculoasă. Mai ales pe partea stângă, datorită unui devastator Semedo cu care Jorgensen a avut multe probleme. Lăcătuş a părăsit fostul său stadion cu un punct pe deplin meritat”, a notat „Gazzetta dello Sport“. Lăcătuş a declarat că părăseşte cu regret Florenţa: „Am fi meritat să câştigăm. Am arătat că Steaua este o echipă de temut”.

Fiorentina: Frey – Jorgensen (Zauri 46), Gamberini, Dainelli, Vargas – Almiron (Kuzmanovici 74), Felipe, Montolivo (Pazzini 81) – Santana, Gilardino, Mutu. Antrenor: Cesare Prandelli

Steaua: Zapata – Ogărăru, Ghionea, Goian, P. Marin – Rădoi, Lovin – Nicoliţă, Dayro Moreno (Tiago Gomez 87), Semedo (Kapetanos 93) – Bogdan Stancu (Szekely 77). Antrenor: Marius Lăcătuş

Stadionul Artemio Franchi: 30.000

Arbitru: Michael Riley (Anglia)


Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite