„Regele“ a început bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sabri (stânga) a avut mari probleme cu atacantul senegalez Niang
Sabri (stânga) a avut mari probleme cu atacantul senegalez Niang

Cu Gică Hagi revenit pe bancă, Galatasaray a terminat neînvinsă derby-ul cu rivala de moarte, scor 0-0. Derby-ul Turciei a avut două reprize distincte: prima dominată de echipa lui Hagi, a doua de Fenerbahçe.

Ca de fiecare dată, derby-ul Fener - Galata a început pe străzile din Istanbul, primele „acţiuni de atac" aparţinând fanilor oaspeţi, care au încercat să-şi surprindă rivalii de moarte la ieşirea dintr-o staţie de metrou.

Starea de spirit de pe stradă s-a transmis şi în teren, iniţiativa fiind preluată încă din startul partidei de alb-roşii lui Gică Hagi. Deşi lipsită de aportul marilor vedete din atac (Arda Turan, Kewell şi Baros, toţi accidentaţi), Galatasaray a găsit resursele pentru a-şi domina categoric adversarul în prima repriză.

Protagonist a fost columbianul Juan Pablo Pino, cu două mari ocazii, la una dintre ele fundaşii lui Fener respingând de pe linia porţii. Şutul australianului Neill, respins spectaculos de Demirel, a întregit tabloul unui derby care curgea într-un singur sens. Cu Hagi pe bancă, gruparea „Cim Bom" arăta o cu totul altă faţă comparativ cu era Rijkaard, iar tehnicianul român putea invoca ghinionul.

Cu totul altfel s-a derulat partea secundă, Fenerbahçe arătându‑şi în premieră colţii la incursiunea lui Niang, senegalezul fiind aproape de a provoca un autogol de senzaţie al Galatei.

A fost momentul în care „canarii" au preluat controlul meciului, jucătorii „Regelui" fiind surclasaţi la posesie şi la prospeţimea fizică. Pe marginea terenului, Hagi nu se simţea deloc bine, gândindu-se probabil că o remiză albă nu ar fi deloc rea în infernul de pe „Saracoglu".

„Cim Bom" A ratat victoria în prelungiri

Ultimele zvâcniri ofensive ale Galatei au venit abia în prelungiri, însă portarul Demirel a păstrat tabela nemodificată (0-0). Un punct important pentru Hagi şi ai săi, în primul rând din punct de vedere al moralului. În clasament, Galatasaray a rămas pe locul nouă, iar etapa viitoare, sâmbătă, joacă acasă cu Antalyaspor.

" Este foarte greu să schimbi ceva în două zile. Avem potenţial şi am arătat acest lucru. "

Gheorghe Hagi
antrenor Galatasaray

Hagi, atacat cu lasere

Fanii lui Fener au încercat să-i strice debutul lui Hagi, atacându-l cu lasere de fiecare dată când el ieşea la marginea terenului pentru a da indicaţii. Cu toate acestea, "Regele" a declarat la final că i-a fost dor de atmosfera şi de stadioanele din Turcia.

"Este foarte greu să schimbi ceva în două zile. Avem potenţial şi am arătat acest lucru. Mi-am felicitat toţi jucătorii, ne-am luptat foarte bine. Îmi pare rău de ocaziile ratate în prima repriză", a mai spus Gică Hagi, recunoscând faptul că echipa sa a avut mult de suferit în partea secundă.

Pe de altă parte, stafful tehnic al Galatei a fost completat cu Bogdan Argeş Vintilă, fostul portar acceptând oferta de a fi "mâna dreaptă" a lui Hagi.

0-0

Fenerbahce: Demirel - Gönül, Lugano, Yobo, Erkin - Topuz, Emre - Dia (Kazim 74), Alex (Şentürk 70), Stoch - Niang. Antrenor: Aykut Kocaman.

Galatasaray: Ercetin - Sarioglu, Cetin, Neill, Balta - Sarp, Cana (Kurtuluş 66) - Elano (Colak 78), Misimovici (Özbek 56), Akman - Pino. Antrenor: Gheorghe Hagi

Stadionul Şükrü Saracoglu: 50.000

Arbitru: Bülent Yildirim

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite