Pele este un "mare" prezicător. Top 10 al predicţiilor greşit oferite de "Rege"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pele a prezis, în urmă cu ceva zile, că Italia va bate Brazilia la Cupa Confederaţiilor. Spectaculos de greşită a fost previziunea fostului mare atacant brazilian, în condiţiile în care Selecao a câştigat cu 3-0. Aceasta ar fi una din sumedeniile de predicţii eronate ale lui Pele.

O fi fost Pele unul dintre cei mai mari fotbalişti de pe Planetă, însă, după retragere, părerea lui de expert a devenit din ce în ce mai puţin solicitată.

Brazilianul e recunoscut pentru celebrele sale pronosticuri oferite greşit de-a lungul anilor. Romario a spus odată că "Pele e un poet când îşi ţine gura închisă", în timp ce antrenorul Luis Felipe Scolari a aruncat următorul citat celebru: "Cred că Pele nu ştie nimic despre fotbal. Analizele sale se dovedesc a fi întotdeauna eronate. Dacă vrei să iei un titlu, trebuie să-l asculţi pe Pele, iar apoi să faci contrariul".

Multă lume crede că Pele este o piază-rea, iar blestemul său a picat pe umerii italienilor de îndată ce acesta a spus că azzuri vor bate Brazilia. Băieţii lui Lippi au fost călcaţi în picioare de sud-americani.

Pentru a celebra inspiraţia "Regelui", iată un top 10 al previziunilor eronate marca Pele:

10. China 2002 - Pele a spus că naţionala Chinei va trece de faza grupelor la CM 2002. Aceştia nici măcar nu au dat un gol în grupe, terminând cu -9 la golaveraj.

image


9. Spania 1998 - Raul şi compania sunt favoriţi la CM 1998 din Franţa. Spania nu a trecut de grupe după ce a fost învinsă de Nigeria şi a terminat la egalitate cu Paraguay.

8. Columbia va trăi visul american - Pele a spus că aceştia vor câştiga CM 1994 din SUA. Columbienii au terminat pe ultimul loc grupa din care a făcut parte şi România. Fundaşul lor, Andres Escobar, a fost împuşcat de un suporter columbian, la întoarcerea acasă.

7. Argentina şi Franţa în finala CM 2002, a prezis Pele. Cele două naţionale nu au trecut de grupe, francezii terminând turneul fără să marcheze vreun gol.

6. "Escape to victory" - În acest celebru film în care au mai jucat Stallone şi Michael Caine, Pele este faultat dur de către un nazist din echipa adversă. Brazilianul a spus atunci că nu mai poate juca. În ciuda faptului că o recuperare pare imposibilă, Pele revine pe teren în partea a doua şi îşi ajută echipa, "Aliaţii", prin mai multe reuşite. Chiar şi în ficţiune, predicţia lui Pele e falsă.

image


5. Ronaldo e terminat. Aşa spunea Pele după accidentarea "Fenomenului" în vremea Milan. Ronaldo a revenit la Corinthians, marcând 10 goluri în 14 meciuri. Se aude şi de o revenire la naţională.

4. Noul Pele este Nii Lamptey - Pele l-a proclamat în 1991 pe atacantul ghanez drept succesorul său. Lamptey a eşuat în a-şi etala talentul, crezând că a fost blestemat de forţe ale întunericului. Mijlocaşul african a evoluat fără succes la multe cluburi, îndurând şi o tragedie uriaşă, moarte celor doi copii ai săi.

image


3. Nick Barmby, la un loc cu Zidane, Maldini şi Ronaldo - Despre englez a spus că va fi un star internaţional. În schimb, acesta a fost un jucător de nivel mediu, câştigând 23 de selecţii la naţionala Angliei. Nu a fost prezent la nicio Cupă Mondială.

2. Africa la putere - Pele a pronosticat că o naţiune africană va câştiga Campionatul Mondial până în anul 2000. Suntem în 2009, iar africanii nu au trecut de "sferturi" la mondiale.

image


1. Brazilia la CM 2002 - Pele a spus că Brazilia nu va trece de grupe la acest turneu. Selecao a câştigat trofeul după ce a bătut cu 2-0 pe Germania în finală. Mai mult, naţionala sud-americană a scos numai victorii la CM 2002.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite