Rednic şi-a făcut echipă din Liga I la Khazar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul de 49 de ani a transferat în această iarnă în Azerbaidjan nu mai puţin de opt jucători din Liga I, însă n-are de gând să se oprească prea curând. Din iulie 2010, de când Rednic a ajuns antrenor la Khazar Lankaran, echipa azeră a devenit principala ţintă pentru jucătorii din Liga I care‑şi doresc să se realizeze în străinătate.

Numai în această iarnă, „Puriul" a adus la echipă opt jucători din Liga I. „O să mai iau şi alţi români în Azerbaidjan. Până acum am luat muncitori, acum trebuie să cumpăr şi ingineri", a declarat Rednic cu zâmbetul pe buze. De altfel, nu există zi în care vreun român să nu-şi facă apariţia în cantonamentul din Antalya al celor de la Khazar Lankaran, ultimul venit fiind Alex Piţurcă, fotbalist ce şi-a încheiat recent conturile cu Universitatea Craiova. În zilele următoare este aşteptat şi Julius Wobay, cu care „Puriul" este în tratative avansate. De ce merg românii în Azerbaidjan? Ne explică chiar Rednic. „În primul rând, partea financiară nu e deloc de neglijat. Se câştigă mai bine decât în ţară, iar salariile şi primele sunt la zi", a declarat tehnicianul de 49 de ani. La Khazar, salariul mediu al unui jucător străin este de 150.000 de dolari pe sezon.

A fost refuzat de Andrei Ionescu

Rednic i-ar fi vrut la echipă şi pe Nicoliţă, Dănciulescu, N'Doye, Cesinha şi Grigorie, însă mutările nu s-au mai materializat. Mai nou, „Puriul" a încercat să-l transfere şi pe Andrei Ionescu, însă a rămas dezamăgit de pretenţiile exagerate ale stelistului: „E un figurant. N-a vrut să vină la Lankaran, n-are decât să rămână la Steaua II".Pentru a le face loc jucătorilor aduşi în această iarnă, Rednic a renunţat în prealabil la alţi câţiva „foşti" din Liga I: Deniss Romanovs, Constantin Arbănaş, Diego Ruiz şi Adrian Iordache.  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite