Rednic s-a angajat la oligarh!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mubariz Mansimov, patronul lui Khazar Lankaran, noua echipă a lui Mircea Rednic, este al şaptelea cel mai bogat om din Turcia. Cum a făcut avere? Ca toţi oligarhii din fostul spaţiu sovietic, prin afaceri cu statul rus.

Khazar Lankaran este de departe cel mai bogat club de fotbal din Azerbaijan. Şi nici nu putea fi altfel, din moment ce omul cu banii se numeşte Mubariz Mansimov, este cel mai bogat om din ţară şi al şaptelea cel mai bogat şi totodată cel mai tânăr om de afaceri din Turcia, pe lista Forbes. (pentru că deţine şi cetăţenia turcă, acesta şi-a schimbat chiar numele în Mubariz Gurbanoglu). Averea sa estimată la circa un miliard de euro şi a fost obţinută în mare parte în urma afacerilor pe care fostul inginer naval le-a derulat cu statul rus.

Se spune despre compania sa navală, Palmali, că transportă 75% din petrolul rusesc, acolo unde este nevoie de acesta.

Mansimov mai deţine o televiziune, „Palhaber", şi un post de radio, „PAL FM", şi derulează activităţi în industria lactatelor, prin firma „PALSUD".

În 2008, a cumpărat fostul sediu al băncii britanice HSBC din Istanbul distrus în urma unui atentat cu bombă în 2003, pentru 60 de milioane de dolari, scopul fiind de a transforma stabilimentul în cel mai luxos hotel de pe malurile Bosforului. De altfel, legătura sa cu oraşul Istanbul este una extrem de puternică, fiind un fan declarat şi înfocat al lui Beşiktaş şi unul dintre oamenii implicaţi financiar la acest club.

Tot din idealurile sale oligarhice s-a născut în 2004 şi noua echipă a lui Mircea Rednic, Khazar Lankaran. Mansimov a construit la Lankaran un stadion de 15.000 de locuri, conform cu toate normele FIFA şi UEFA în vigoare, care a costat 15 milioane de dolari. Pentru a-şi apropia suporterii echipei, i-a numit pe doi dintre liderii galeriei, în posturi de conducere ca membru al consiliului director, respectiv vice-preşedinte.

Rednic s-a alăturat practic unui adevărat imperiu de afaceri, şi se numără acum printre cei circa 45.000 de salariaţi ce lucrează în companiile lui Mansimov.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite