Rednic joacă tare: rămâne, dar cu alţi fotbalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Şefii“ trebuie să accepte lista „neagră“ a antrenorului şi să renegocieze salariile altor jucători, dar totul în prezenţa fraţilor Becali. Acţionarii „câinilor” sunt strânşi cu uşa! Joi e reunirea echipei, iar banca tehnică a lui Dinamo este, parţial, un mister.

Aseară, Mircea Rednic se înţelesese şi cu Nicolae Badea să continue în „Groapă”.Roş-albii dau semne că se întorc de unde au plecat: la Mircea Rednic. După ce, duminică seară, a bătut palma cu Cristi Borcea să antreneze şi în sezonul viitor formaţia din „Ştefan cel Mare”, „Puriul” a avut ieri o întrevedere decisivă cu Nicolae Badea.

Şedinţa se anunţa extrem de dificilă pentru tehnicianul de 47 de ani, având în vedere că preşedintele CA dorea să instaleze la Dinamo tandemul Dinu-Ţălnar. Ar mai fi o variantă cu „Procurorul” manager general sau director tehnic, dar o colaborare între „Mister” şi „Puriul” este exclusă. Rednic a purtat cu Badea un dialog cu cărţile pe masă, în urmă căruia s-a decis ca, în principiu, antrenorul să-şi continue munca la „câini”.

Cine nu e de-acord, pleacă de la echipă!

Totuşi, „Puriul” a avut şi el condiţiile sale: să plece o serie de jucători, iar altora să le fie micşorate salariile la nivelul celor care-şi aduc aportul în egală măsură la echipă. Dacă nu se rezolvă nimic, e posibil ca Rednic să plece din proprie iniţiativă.

Subiectul „trunchierii” contractelor este cel mai delicat. Acţionarii dinamovişti l-au asigurat pe Rednic că discuţiile se vor purta în prezenţa jucătorilor vizaţi şi a fraţilor Becali, impresarii majorităţii fotbaliştilor roş-albi. Plafonul urmează să fie de 150.000 de euro.

Concluzia tratativelor va fi dură: cine nu e de-acord cu mai puţini bani, va fi pus pe lista de transferuri. Tot ieri, o parte a jucătorilor lui Dinamo au mers la firma lui Giovani Becali pentru a se plânge de intenţiile şefilor: să le taie din salarii primele acordate de-a lungul campionatului.

Jucătorii vizaţi la tăierea salariilor

Nume    Salariu actual

M. Niculae    400.000
Zicu    400.000
Lobonţ    500.000\

Jucătorii din linia a doua, ţapii ispăşitori

image


Numele fotbaliştilor puşi de Rednic pe lista „neagră“ nu sunt dintre cele mai răsunătoare. Antrenorul ar dori să se dispenseze de jucătorii care, de obicei, sunt doar rezerve sau, mai mult, sunt trimişi pe la echipa secundă. Principalul motiv este că aceştia sunt şi indisciplinaţi. Printre cei vizaţi se află Lucian Goian (foto), Homei, Izvoranu, Mitea, Miranda, Vranjkovic şi Moţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite