Rednic le-a dat şah-mat acţionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Puriul“ nu poate fi demis, deoarece şi-a îndeplinit obiectivul. Tehnicianul era obligat să-i ducă pe „câini“ în Europa League şi nu în Ligă. Nu banii îl ţin în loc, la Dinamo, pe Mircea Rednic, ci tocmai obiectivele stabilite împreună cu acţionarii în urmă cu un an.

Drama pricinuită de ratarea titlului şi, implicit, a calificării în grupele Champions League nu-i poate fi, contractual, reproşată „Puriului” de către şefi. Motivul? Antrenorul de 47 de ani nu are stipulată în acord obligaţia de a merge cu roş-albii în competiţia numărul unu a Europei.

Ţinta primordială, la semnarea actelor între Rednic şi dinamovişti s-a decis să fie accederea în Europa League. Astfel, din punctul de vedere al tehnicianului, Dinamo şi-a îndeplinit obiectivul. Mai mult, în cazul în care „câinii” vor termina pe locul secund,  care duce în preliminariile Ligii, roş-albii îşi vor exceda chiar ţintele propuse pentru sezonul 2008-2009! În concluzie,  „Puriul” nu are motive pentru care ­să-şi prezinte demisia.

Rednic a stat ieri numai în şedinţe

„Principalul” dinamoviştilor a avut ieri o zi plină. Mircea Rednic a fost băgat, încă de dimineaţă, în şedinţe de conducătorii clubului. Mai întâi, antrenorul a avut o întrevedere cu preşedintele executiv Cristi Borcea, căruia i-a prezentat motivele pentru care echipa n-a luat campionatul. Cei doi au stabilit şi programul de cantonamente al verii.

Apoi, „Puriul” a discutat între patru ochi şi cu Nicolae Badea, care i-a reproşat tehnicianului indulgenţa faţă de derapajele jucătorilor. Spre seară, Mircea Rednic a condus o şedinţă de antrenament la Săftica.

Clauza de un milion de euro nu există!

Despărţirea lui Mircea Rednic de Dinamo, una iminentă din punctul de vedere al acţionarilor, nu este chiar atât de costisitoare. Vestita clauză de un milion de euro, pe care una dintre părţi trebui s-o plătescă celeilalte în cazul rezilierii unilaterale a contractului, nu există. Totuşi, dacă Borcea şi compania vor să se despartă neapărat de Rednic, acţionarii trebuie să-l despăgubească pe antrenor cu 250.000 de euro, salariul pe un sezon.

Peseiro a fost într-o situaţie similară

Contractul lui Mircea Rednic cu Dinamo este „mic copil” pe lângă acordul pe care l-a avut Jose Peseiro cu Rapid. Portughezul semnase cu giuleştenii o înţelegere în care Copos şi Taher nu-i fixase niciun obiectiv! Astfel, indiferent de locul pe care echipa îl ocupa în clasament, lusitanul nu putea fi demis.

Şefii Rapidului s-au chinuit toată iarna trecută să-l demită pe Peseiro. În cele din urmă, portughezul a cerut salariul restant pe ultimele luni şi a uitat de pretenţiile iniţiale, de un milion de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite