Mircea Rednic povesteşte viaţa de pe front

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Rednic povesteşte viaţa de pe front
Mircea Rednic povesteşte viaţa de pe front

În loc de Liga Campionilor, „Puriul“ a ajuns în Osetia de Nord. Antrenorul descrie cum a fost primit în Rusia şi cum şefii Alaniei şi-a cerut scuze faţă de el.Contractul cu Alania i-a oferit lui Mircea Rednic adevărate experienţe şi pe plan profesional, dar şi personal.

Dacă în urmă cu trei luni se antrena să ajungă cu Dinamo în grupele Ligii Campionilor, acum „Puriul” se zbate pentru pentru promovare în prima ligă din Rusia. Fostul „câine” a semnat cu Alania pe cinci luni şi a dat deja peste curiozităţile din Osetia de Nord.

„Am avut meci la 24 de ore după ce am bătut palma. N-am stat pe bancă, ci în tribună. Am pierdut meciul cu 3-2, dar şefii au venit la mine, la final, şi mi-au spus că a fost cel mai bun joc al echipei de mult timp. Ba mai mult, patronul echipei chiar s-a scuzat faţă de mine că a fost învinsă Alania. Unde s-a mai întâlnit aşa ceva, ca finanţatorul să-i dea socoteală antrenorului?”, a povestit Rednic.

Tehnicianul de 47 de ani a descris şi atmosfera: „Stadionul din Vladikavkaz are 30.000 de locuri, dar vin, de obicei, 15.000 de oameni. M-au aplaudat şi pe mine când au aflat că sunt pe stadion”. 

Totuşi, există şi părţi negative: „Sunt departe de familie, care stă în Belgia”. „Puriul” nu şi-a găsit încă o casă: „M-au cazat la cel mai tare hotel din zonă, unul de cinci stele. Tot ei mi-au oferit şi maşină”. Rednic vrea să aducă la Alania şi fotbalişti români: „Dacă reuşim promovarea, voi cumpăra jucători din România”.

Alania vrea în prima ligă

„Echipa e în liga secundă, dar trage la promovare. Merg mai departe primele două clasate, iar Alania a ratat, sezonul trecut, la mustaţă promovarea. Dacă avem succes, îmi prelungesc şi eu contractul cu doi ani”, a declarat Rednic.

Conflictele armate dau „târcoale“

Osetia de Nord, provincia din care face parte şi Vladikavkaz, este „soră” cu o altă regiune, Oseţia de Sud, obişnuită cu conflictele armate. Cele două teritorii au fost despărţite pe motive etnice, provincia din sud intrând sub autoritate georgiană.

În 2006, Osetia de Sud şi-a proclamat independenţa în urma unui referendum, motiv de război intre autorităţile de la Tbilisi şi Rusia. Osetia de Nord insistă acum pentru alipirea la „sora” văduvită.

Vasile Turcu făcut „mizerabil“

Managerul general al lui Dinamo, Cornel Dinu, a tradus ieri jignirea pe care antrenorul lui Dinamo, Dario Bonetti, i-a adus-o acţionarului Vasile Turcu, când l-a numit Turco-Porco: „De fapt, este o jignire frecventă în Italia, «Porco» înseamnă  «Mizerabil». Bonetti nu a continuat zicala pentru că ar fi ieşit ceva mai urât”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite