„Recunosc că mi-ar plăcea să plec de la Şahtior”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raţ a revenit după o accidentare  şi a marcat un gol contra echipei antrenate de fostul stelist Oleg Protasov

Răzvan Raţ are motive să fie bucuros. Echipa sa, Şahtior, are şanse la titlu în Ucraina, după victoria de sâmbătă seară cu Dnepr, în deplasare, scor 3-1. Internaţionalul, care a jucat toate cele 90 de minute, a marcat golul al doilea al echipei sale, când scorul era egal. Raţ vorbeşte sincer despre viitorul său, despre naţională, dar şi despre scandalurile din Liga I.

Adevărul: Răzvan, se pare că ai terminat cu necazurile…

Răzvan Raţ:   De aceea­ mă­ simt bine. Sper să nu mai am niciun fel de probleme. Urmează o perioadă foarte importantă, atât la echipa de club, cât mai ales la naţională. E bine că am jucat 90 de minute şi
m-am simţit excelent.

- Cum a fost cu golul?


- Contează mai puţin cum a fost. Important este că am marcat. La faza respectivă, am văzut că am culoar, am înaintat, am sesizat că portarul era plasat greşit şi am tras. Mă bucur că după această victorie ne păstrăm şanse la titlu.

- Crezi că veţi reuşi?

- Dinamo Kiev are clar un program mai lejer ca noi. De aceea, trebuie să câştigăm toate meciurile care ne-au mai rămas. Totul depinde de noi.

- Ai avut ceva oferte în această iarnă. Se va concretiza ceva la vară?

- Adevărat, au fost, dar acum nu mai contează. Mi-ar plăcea să plec de la Şahtior numai dacă o voi face la o echipă mult mai puternică ca aceasta din Ucraina. Recunosc asta!

Vreau să fac un pas înainte, nu în lateral. Sigur că şi clubul, principalul factor de decizie, trebuie să fie mulţumit. Depind foarte mult de ei.

- Mircea Lucescu spunea că tu nu te mai agiţi la club, ca să fii în formă pentru naţională


- Nu e adevărat. Acum am jucat 90 de minute, nu? Dar nu am vrut să forţez revenirea pentru că riscam o accidentare foarte gravă.

- Cum va fi la Euro?

- Foarte greu, dar nu imposibil de realizat ceva. Avem şansa noastră, care pentru mine este mare. Se vorbeşte prea mult de favoriţi. Cine credea că noi putem pierde în Israel? La nivelul echipelor naţionale, valoarea este apropiată, pentru că toate au învăţat bine jocul.

- Crezi că Mutu, Chivu sau Contra pot păstra acest ritm până la Euro?


- E îmbucurător acum, dar mai sunt două luni până la Euro 2008. Cel mai important este să nu se accidenteze nimeni. Cât despre formă, oricum un turneu final îţi oferă destulă motivaţie. Apoi, cred că nu trei-patru jucători contează să joace bine. Toţi trebuie să muncească. Contează să fim în formă toţi, nu doar jumătate de echipă.

- De Liga I, ce spui? Dar de Rapid?


- E ciudat că CFR a avut o distanţă considerabilă de puncte şi acum gâfâie. Scandalurile nu fac deloc bine. Ar fi jenant dacă ar mai fi aranjamente în cam­pionat, mai ales că am ajuns prea departe pentru a ne mai permite să facem aşa ceva.

Cât despre Rapid... Acolo, dacă nu e scandal, nu e bine. Aşa era şi pe vremea mea. Nouă ne-a priit, că am izbutit să câştigăm şi două campionate. Ştiţi cum se spune: nu e Rapid dacă nu e ceartă, ceva.

- Va fi mai bine pentru Rapid fără Copos?


- Păi, nici nu ştiu, acum sunt doi acţionari? Ei conduc? Totul e bulversat. Mi-e greu să cred că domnul Copos a dat din mână Rapidul, mai ales cum îl cunosc eu. Dar nu e treaba mea să mă bag.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite