Record după record

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barcelona a trecut lejer de Racing Santander (3-0) şi, cu 14 victorii consecutive în Primera Division, şi-a egalat recordul din 2005-2006. Catalanii vor avea etapa viitoare, cu Hercules Alicante, şansa să egaleze recordul marii rivale Real Madrid, ce datează din stagiunea 1960-1961.

FC Barcelona a început partea a doua a campionatului cu aceeaşi exuberanţă cu care a încheiat-o pe prima, a scris ieri cotidianul de casă al catalanilor, „Sport", după 3-0 cu Racing Santander. Înfrângerea ruşinoasă, dar care n-a contat, de la mijlocul săptămânii, 1-3 în Cupa Spaniei cu Betis Sevilla, din liga a doua, nici măcar nu i-a clintit pe elevii lui Josep Guardiola, care au egalat cu această ocazie recordul echipei de victorii consecutive în Primera Division, 14. Precedentul şir de victorii a fost stabilit în sezonul 2005-2006, în mandatul lui Frank Rijkaard, cu Ronaldinho în cea mai bună formă a carierei, însă nici măcar acea echipă nu poatea rivaliza cu cea actuală.

Messi, golul cu numărul 35 al stagiunii

Mai mult, catalanii sunt la o singură victorie distanţă de recordul all-time de succese consecutive în primul eşalon, ce aparţine marii rivale Real Madrid şi care datează de o jumătate de secol, mai exact din sezonul 1960-1961. După ce a marcat în meciul cu Betis, Lionel Messi şi-a trecut numele pe tabelă şi în meciul cu Racing, ducând scorul la 2-0 dintr-un penalty scos de Villa. Argentinianul a ajuns astfel la cota 33 în acest sezon în tricoul „blaugrana", 35 dacă socotim şi cele două goluri de la naţională, singurul care îi poate chestiona supremaţia fiind rivalul său de la Real, Cristiano Ronaldo.

Lusitanul avea, înaintea meciului de aseară cu Mallorca, 32 de goluri pentru echipa de club şi 2 pentru naţională. În meciul cu Racing, Andres Iniesta a marcat şi el golul cu numărul 7 în acest sezon în prima ligă, depăşindu-şi recordul de 6 reuşite din campania 2006-2007.

Amendat pentru un „La mulţi ani, mami"?

După gol, Lionel Messi şi-a ridicat tricoul, sub care avea un maiou pe care scria „La mulţi ani, mami!". Gestul său de afecţiune a impresionat toată Spania, mai puţin însă pe centralul partidei, care şi-a notat în carneţel „fapta" lui Messi. Decarul catalanilor ar putea fi amendat, aşa cum a păţit şi jucătorul lui Espanyol Jose Maria Callejon, sancţionat cu 3000 de euro pentru un omagiu adus lui Daniel Jarque.

15 victorii. Acesta este recordul de partide câştigate consecutiv, în Primera Division, de Real Madrid în sezonul 1960-1961.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite